Re: XR-03 vai R580 -TA - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäXR-03 vai R580Re: XR-03 vai R580 -TA

#519730 Ilmoita asiaton viesti

Cally käyttää varren jäykkyyksissä termejä Firm ja Strong, kun monet muut käyttävät S ja X. Vertailukelpoisia nämä eivät ole, mutta noin suurinpiirtein.

Erkin varsi tuottaa jo sinänsä hyvin korkean lentokaaren. Erkkiin on valittu kevyt ja korkeakaarinen varsi (tarkkuuden ja tasaisuuden kustannuksella), jotta maila myisi enemmän. Valtaosa pelaajistahan eivät ole lähelläkään tasoasi. Nämä varret harvoin sopivat alle 10 tasoitukselle ja alle 15 tasoitukselle paremmat varret antavat paljon hyötyä.

Lentokaaren korkeuteen vaikuttaa moni asia: lapa, varsi, lyöntitekniikka ja pallo, sekä näissä todella monta yksittäistä tekijää yhdessä. Varren vaihdolla saat kaarta varmasti alas. Nykyään tendenssinä on, että valitaan hiukan suurempiloftinen lapa ja tuodaan sitten varren ominaisuuksilla lentokaari oikean korkuiseksi. Näin saadaan hiukan mm anteeksiantavuutta lisää suuremman loftin myötä. Liian suuri lofti taas aiheuttaa liikaa alakierrettä, jolloin karresta saattaa tulla ns. balloon ja pituutta uupuu.

On huomattava, että pitkät lyönnit ovat aina korkeita. Joku saattaa tästä tälle foorumille tyypillisellä tavalla näsäviisastella, että ’ei ainakaan kovaan vastatuuleen ’. Jostain kumman syystä toisilla on se käsitys, että pitkän lyönnin tulee olla melko matala ja siihen pitkät rullit. Pitkälle lyövien ammattilaisten lyönnit ovat kuitenkin todella korkeita ja rullia ei ole paljoa. Sama koskee pituuslyöntikisoja. Pitkät rullit myös vierivät helpommin bunkkereihin, veteen jne.

No niin palataanpa asiaan. Jos haluat pudottaa lentokaarta joksenkin runsaasti, niin YS-6 ei välttämättä ole oikea. Se kyllä tuo palloa alas, mutta jos koet korkean kaaren erityisen ongelmallisena, niin esim. 65N voisi olla parempi ratkaisu. Se tuo palloasi aika paljon alas ja lisäksi saat varren komeana kirkkaan oranssina 🙂 Svinginopeuttasi en tiedä, mutta taulukkoa notkeampi täytyisi olla. Erkin hoseli jäykistää vartta standardi hoseliin verrattuna. YS-7 voisi myös käydä. S tai SX riippuen svinginopeudestasi. Sitten on tietysti ne tutummat Graffan Prolite 35 ja UST 65. YS-7 on näistä painavin (77-78g).

Varsimerkkejähän on todella paljon. Aldilan Onet ovat myös hyviä. Harrisonilta saattaisi käydä FL 60 sarjasta Pro 2.5 (aika alhainen torque) tai Pro 3.5 tai vaikkapa Pro 2.5 titanium.

Jos mahdollista, niin kokeile erilaisia varsia. Ei ole niin väliä, ovatko ne samanlaisessa nupissa kuin omasi. Liikkeistä löytyy mailoja ainakin UST:n, Grafalloyn, Harrisonin ja True Temperin vgraffavarsilla. Ota vielä draiveri teräsvarrella, niin tiedät miltä oikein painava varsi tuntuu. Tärkeää olisi saada itselle tiedoksi, pitääkö jäykän tuntuisista vai löysemmistä varsista. Kevyemmistä vai raskaimmista. Valinta on sen jälkeen helpompaa. Pidä kiirettä, sillä ainakin Nevada myy parhaillaan demomailojaan pois uusien tieltä.