Re: Voiko kilpailussa pelata ”ready golfia”? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVoiko kilpailussa pelata ”ready golfia”?Re: Voiko kilpailussa pelata ”ready golfia”?

#281775 Ilmoita asiaton viesti
KL

k. kirjoitti: (17.10.2011 14:21:12)

KL kirjoitti: (12.10.2011 18:04:20)

Jos toimikunta on päättänyt hylätä pelaajat readygolfin vuoksi, siis perusteena sääntö 1-3, niin mielestäni heillä on täytynyt olla näyttöä siitä, että jompikumpi pelaaja on hyötynyt tuosta sopimuksesta.

Ilmeisen yleistä on sopia sanattomasti ”ready golfista’ kun ollaan viheriön ympärillä ja viheriöllä. Toki voi joskus olla kyse sääntötietämättömyydestäkin eikä sanattomasta sopimuksesta. Tarkoitan sitä, kun viheriön ulkopuolella oleva(t) puttaa(vat) ensin, kunnes lippu poistetaan vaikka lähempänä lippua olisivatkin kuin viheriöllä oleva.

Jos pelistä sulkemiseen päätynyt toimikunta on oikeassa, näistäkin tilanteista seuraisi DQ:t.

Kyseinen toimikunta on Tukholman alueellisen liiton sääntötoimikunta. Polemiikkia kyllä syntyi, ja asia vietiin Ruotsin Golfliiton sääntötoimikunnan käsittelyyn (Katso Protokoll från möte med Regelkommitén, sivu 2, fråga B). Kantaansa SGF:n sääntötoimikunta ei ilmaista niin jyrkäst, mutta kylläkin selvästi.

Ote vastauksesta:
”Ready Golf” grundas i botten på en överenskommelse mellan spelarna. Avsikten därmed torde inte vara att i första hand uppnå fördelar för någon av spelarna utan avsikten är att få till stånd ett snabbare spel. Emellertid är förfarandet så tveksamt med hänsyn till spelets idé att Regelkommittén avstyrker att det tillämpas.

Näinköhän saamme vielä uuden sääntötulkinnan seuraavan tason toimikunnalta.

KL kirjoitti: (12.10.2011 18:04:20)Täysin sääntöjen mukainen sopimus ajan säästämiseksi olisi sellainen, jossa pelaajat sopivat kysyvänsä aina ennen lyöntiä sopiiko lyödä ensin. Tällöin voidaan mahdolliset hyödyt eliminoida ja silti säästää aikaa.

Kyllähän sääntö 10 – Pelijärjestys vähentää sähläystä, koska ei tarvitse joka kerta ihmetellä, kuka seuraavaksi on lyöntivuorossa. ’Kohteliaat puttajaat’, jotka haluavat antaa lyöntivuoron toiselle, aiheuttavat sählinkiä ja turhaa ajankäyttöä. Samalla tavalla kuin ’pilkulleen’ pelaavat, jotka kymmenen metriä lähempänä lippua odottavat, että kaveri kävelee väylän toiselle puolelle lyömään omaa palloa. Kaveri kun oli ensin etsimässä ’pilkulleen’ pelaavan palloa.

Samaa sählinkiä ja ajanhukkaa syntyisi, jos joka lyönnistä pitäisi neuvotella. Kannatan ”ready golfia”, kunnes toimikunta (SGL tai R&A ja USGA) kieltävät.

Jos minä tuon ruåttinkielisen kommentin oikein ymmärrän, niin aivan samaa kirjoitin omassa taannoisessa viestissäni, ts. toimikunnalla on täytynyt olla näyttöä hyödyistä diskauksen perustelemiseksi. Muutoin nopeaan peliin kannustaminen katsotaan tavoittelemisen arvoiseksi.

Edelleenkin totean, että takuuvarmasti sääntöjen oikealla puolella liikutaan, jos kysytään lupa lyödä ennen toista pelaajaa. Neuvottelua asiaan ei tarvita, pelkkä kyllä tai ei riittää.