Re: Vihdoinkin, palautuukohan kunnollinen forum? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVihdoinkin, tuleekohan edit nappula;)Re: Vihdoinkin, palautuukohan kunnollinen forum?

#417833 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (10.5.2013 0:56:30)

get in the hole! kirjoitti: (9.5.2013 22:18:07)

Rauski kirjoitti: (9.5.2013 20:57:11)

Chip Greenside kirjoitti: (9.5.2013 20:43:16)
Itse uskon, että tiukempi moderointi ja säännöt näivettävät palstan pikkuhiljaa kuoliaaksi. Mikäli emme enää saa lukea henkilökohtaisuuksiinkin menevää kettuilua ja aiheen vierestä kirjoittelua yli-innokkaiden moderaattorien raakatessa armotta kaiken värikylläisyyden, niin seuraus koko sivustolle tulee olemaan kohtalokas.

Ei nytkään ole tarvinnut vastata kaikenlaiseen ivaan ja pilkkaan, jos ei ole halunnut. Veikkaan, että ’hernenenujen’ jutut eivät jaksa kauaa kansaa kiinnostaa.

Laitahan chip hakemus modeksi, susta tulisi oikein hyvä joka ymmärtää myös muutakin kuin asiaa ja miten se liittyy aiheeseen. Ihan tosissani olen.

Itse epäilen vahvasti chipin olevan oikeassa tuossa postauksessaan.

Jos tietyt tahot alkavat täällä taas moderoimaan,en tarkoita nyt chippiä, saamme tänne taas yhden perässähiihtäjien palstan lisää.

Koko tämän forumin luonne on muuttunut radikaalisti viimeisten viiden vuoden ajan ja sinä aikana mukaan tulleet eivät ymmärrettävistä syistä voi muistaa tuota edeltävää aikaa.

Ensinnäkin, kirjoittajien määrä on romahtanut ja aivan huikea määrä vakikirjoittajia on kokonaan poistunut, kuka mistäkin syystä. Moni kuitenkin forumin hengen huonontumisen vuoksi. Jälkimmäisen voi helposti todeta vaikkapa GP Invitational -kisan lopahtamisena.

Toiseksi, kirjoitusten taso on heikentynyt ja enemmänkin keskitytään toisten mielipiteiden argumentatiivisen kyseenalaistamisen sijaan vastapuolen persoonan mollaamiseen. Tämä tuskin on kenenkään etu.

Kolmanneksi, jos joidenkin mielestä päätarkoitus on nauttia kettuilusta asiapitoisen keskustelun sijaan, niin joillakin keskustelijoilla saattaa lähtökohtaisesti olla melko vääristynyt käsitys nettikeskustelusta ylipäätään, tämän forumin tarkoituksesta erityisesti.

En suinkaan lähde tässä kieltämään sitä, ettenkö itsekin olisi syyllistynyt huonoon tapaan keskustella. Enkä myöskään lähde naamioimaan sitä mihinkään vastapalloteoriaan, vaan myönnän rehellisesti käyttäytyneeni ajoittain huonosti. Siitä huolimatta tai sen vuoksi, miten vain, kannatan lämpimästi vahvaa moderointia.

Sen verran olen vuosien varrella osallistunut nettikeskusteluihin usealla ulkomaisella golfforumilla, että olen oppinut erottamaan tasokkaasti moderoidut forumit niistä toisista. Myöskin olen vakiovieras kahdella forumilla, joissa ei moderointia tarvita lainkaan, koska keskustelijat kunnioittavat toisiaan ja pitäytyvät asiassa. Keskustelun antia tuo ei ole mitenkään latistanut, ainoastaan keskustelun taso on pysynyt korkeana ja ketään loukkaamattomana. Uskallan väittää, että kyseisillä forumeilla kirjoittajat pääsääntöisesti nauttivat niin kirjoittamisestaan kuin kirjoitustensa kirvoittamien vastausten lukemisesta. Tällä forumilla asia ei ole sinne päinkään.

Toivottavasti tuleva kasvojen kohotus muuttaa tilannetta selkeästi parempaan päin ja valitut moderaattorit yhdessä hyväksi katsotun moderointilinjan kanssa kohentavat forumin mainetta, ja muutos tuo lisää keskustelijoita ja mielipiteitä esille. Lukijoitahan on moninkertainen määrä kirjoittajiin nähden, sekin varmasti kertoo jotakin kirjoittamiskynnyksen korkeudesta nykyisellään.

Ennenhän kaikki oli paremmin..

Aikoinaan kun tämä palsta on avattiin kirjoittelulle saattoi kysymyksessä olla uutuudenviehätys
ja henkilöt jotka kokivat haluvansa kertoa omia näkemyksiään golfista pääsivät purkautumaan
kaikella tarmollaan. Aika kului ja innostus laimeni syystä taikka toisesta, vain innokkaimmat jäivät.

Kirjoittelijoita tulee ja menee, muutama nimimerkki jopa useampaan kertaan ; )

Onko sinulla vertaavia lukuja tuon ajan kirjoittajiin/lukijamääriin. Veikkaampa, että lukijamäärät
olivat pienemmät kuin nykyisin.
Miksi lukijoita on nyt paljon, vaikka kirjoittelun taso liikkuu Suomi24 alapuolella? Tuossa saattoi
samalla olla vastaus kysymykseen.

Golfareillehan on olemassa myös toinen foorumi, joka ilmeisesti perustettiin juurikin mainituista
syistä, mutta sen suosio ei ole lähtenyt lentoon, kovin sisäsiitoiselta vaikuttaa se.