Re: Vieraspelaaminen vähentynyt - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVieraspelaaminen vähentynytRe: Vieraspelaaminen vähentynyt

#496885 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

TeemuTyryn artikkeli Golfpiste 16.12. oli erinomainen ja erittäin rohkea kannanotto golfin nykytilanteeseen. Menemättä enempää tähän turhanpäiväiseen osakas-vieras-kaukainen vieras-jankutukseen olen edelleen sitä mieltä, että tilanne, jossa jokainen kuokkii vain kotiseuransa peltoa (ja metsiä) enemmän tai vähemmän ahkerasti tekee golf-ilmaston tunkkaiseksi. En jaksa uskoa, että väkipakolla saadaan hinattua golfosakkeiden hintoja ylös tai niitä siellä pidettyä vaikeuttamalla eri tavoin GF pelaamista ja uusien pelaajien tuloa lajin pariin vaan vaikutus voi olla päinvastainen. Lyhytnäköisesti on tietenkin mukavaa, että omalla kentälläni on lähes tyhjää, kun sinne itse pääsen työni vuoksi usein päivälläkin, mutta moinen hukkakäyttö on kyllä käsittämätöntä.

Lajin aloittamisen vaikeus on aivan oma lukunsa, mikä myös johtaa lajin tunkkaiseen ilmapiiriin. Harrastajamäärien kasvun taittuminen osaksi voi olla hyvinkin perua myös muutaman viime vuoden GF ym kehityksestä, ei ainoastaan huonosta taloudellisesta tilanteesta ottaen huomioon, että yksityinen kulutus on kuitenkin ollut kovassa kasvussa samaan aikaan.

Pelattujen kierrosten kokonaismäärän lasku ei voi olla heijastumatta myös osakkeiden huonoon vaihtumiseen ja sitä kautta jarruttaen myös uusia hankkeita.

Kaikki vaikuttaa kaikkeen, mutta uskon, että vilkas vieraspelaaminen ja aloituskynnyksen madaltaminen myös osakkeenomistajien myötävaikutuksella palvelisi koko lajia, tervehdyttäisi osakemarkkinoita minkä myötä myös osakkeiden liikkuvuus paranisi jne. Tämä perustuu mielestäni selkeään patoutuneeseen kysyntään, mikä antaa vaikutelman suuremmasta buumin hiipumisesta kuin oikeasti on tapahtunut.