Re: –> vieraspelaaja - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMontako lyöntiä?Re: –> vieraspelaaja

#285779 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (26.8.2010 20:15:13)

vieraspelaaja kirjoitti: (26.8.2010 18:31:52)

Koska tapauksen selostuksessa ei muuta ilmoiteta, hutilyönti ei ole vaikuttanut palloon mitenkään (ns. täysi huti). Näin ollen Pallo olisi päätynyt reikään siinäkin tapauksessa, että pelaaja ei olisi hutilyöntiä lyönyt. Kun pallo päätyy reikään muuten kuin lyönnin seurauksena, Pelaaja ei ole pelannut reikää loppuun säännön 3-2 edellyttämällä tavalla, ja on siksi diskattava, mikäli ei korjaa virhettään. Säännön 1-1 mukaan golfia pelataan lyömällä pallo reikään sääntöjen mukaisesti yhdellä tai useammalla lyönnillä. Reikään saakka ei pääse kuin lyömällä, ei droppailemalla, asettamalla tai potkimalla.
Tilanne voisi olla toinen, jos huti olisikin hipaissut palloa.

Niin, tuo onkin se asia, jota punnitsin pitkään ja hartaasti. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että koska pelaaja on kuitenkin suorittanut lyönnin, niin palloa on sääntöjen mukaisesti lyöty, vaikkei siihen osuttukaan. Missään säännössä ei sanota, että pelaajan on osuttava palloon sitä lyödessään. Se kolikon toinen puoli on tietenkin se, miten palloa sääntöjen puitteissa saa hyväksyttävästi liikuttaa ja onko hutilyönti sääntöjen mukainen tapa liikuttaa palloa, siis edellyttäen että pallo tavalla tai toisella liikkuu, joko hutilyönnin seurauksena tai jo sen aikana.

Jos tulkintani on väärä, niin sitten se oikea vastaus lienee 6 lyöntiä ja palloa ei vielä ole pelattu reikään. Niinkö?

mielestäni ei ole loogista estettä sanoa yhtä aikaa, että Huti lasketaan tulokseen, sekä Huti ei liikuttanut palloa vaan jokin, mikä ei ollut lyönti.

Mielestäni 6 lyöty ja pallo asetetaan on paras tähänastista perusteluiltaan. Vaihdan mielipidettä aina kun paremmat perustelut kuulen.

Tämä on ollut kahdella tapaa hyvä kysymys: 1 monimutkaisempi kuin ensin näyttää, ja 2 se on tullut eteen täällä eikä kentällä livenä.