Re: –> vieraspelaaja - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#276779 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (3.1.2013 18:38:19)

vieraspelaaja kirjoitti: (3.1.2013 17:34:41)

Oikeasti tässä keskustelussa olennainen kysymys on se, että kun on erikseen annettu deccari, jossa on todettu, että mikään sääntö ei koske/käsittele vesiesteen rajojen sisällä itsekseen lentävää tai pelaajan päällä liikkuvaa hyönteistä, vaikka se määritelmän mukaan onkin irrallinen luonnonhaitta, onko puusta putoava tai muuten ilmassa lentävä muukin irrallinen luonnonhaitta samalla tavalla sääntöjen ulkopuolella, koskeeko sitä samat säännöt kuin liikkumatontakin irrallista luonnonhaittaa tms, vai sovelletaanko siihen samaa periaatetta kuin maassa makaaviin irtolehtiin ja -oksiin, joiden yli pelaajan on käveltävä päästäkseen pallolleen.

Tässä yllä olevassa virkkeessä on yhteensä 60 sanaa. Se on tyystin liikaa, jotta ymmärtäisin sen sanoman kokonaisuudessaan. Siispä poimin sieltä tämän:

vieraspelaaja kirjoitti: (3.1.2013 17:34:41)
…kun on erikseen annettu deccari, jossa on todettu, että mikään sääntö ei koske/käsittele vesiesteen rajojen sisällä itsekseen lentävää tai pelaajan päällä liikkuvaa hyönteistä, vaikka se määritelmän mukaan onkin irrallinen luonnonhaitta…

Suoraan sanoen en voi uskoa lukemaani! Tuo deccari 13-4/16.5 nimenomaisesti kertoo, että vesiesteen rajojen sisällä lentävä hyönteinen ON vesiesteessä. Se mitä säännöt EIVÄT käsittele (’do not contemplate’), on saako pelaaja ollessaan itse pallonsa kanssa samassa vesiesteessä huitoa hyönteisiä, jotka siis tämän deccarin perusteella kiistatta ovat vesiesteessä.

Vieraspelaaja, miten kummassa olet tullut johtopäätökseen, ettei vesiesteen rajojen sisäpuolella lentävä hyönteinen olisi vesiesteessä? Sinulla on lähes poikkeuksetta järkeviä kannanottoja, mutta tämä on jotakin aivan muuta.

Jos USGA/R&A ilmoittaa, että he eivät ole sääntöjä kirjoittaessaan ottaneet huomioon tällaista tilannetta, voi mielestäni hyvin sanoa, että vesesteessä lentelevä hyönteinen on sääntöjen (ei siis vesiesteen) ulkopuolella. Kun on sanottu, että tällaista tilannetta ei ole sääntöjä kirjoitettaessa otettu huomioon, siitä seuraa loogisesti, että lentävän hyönteisen suhteen jossakin muussakin suhteessa voitaisiin olla tilanteessa, jota varten ei ole sääntöä. Mitä se on tai ei ole, selviää, kun annetaan lisää deccareita.

Ratkaisu on hyvin linjassa sen kanssa, että palloon tarttunutta iirrallista luonnonhaittaa ei greenin ulkopuolella saa pallosta poistaa, mutta jos kyseesä on oman tahdon omaava hyönteinen, pelaaja voi yrittää vaikuttaa sen tahdonmuodostukseen pelottelemalla tai uhkailemalla sen omasta tahdostaan nousemaan lentoon ja pois pallon päältä.