Re: –> vieraspelaaja - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#291153 Ilmoita asiaton viesti
KL

vieraspelaaja kirjoitti: (18.5.2009 22:47:01)
Elämä olisi helppoa, jos olisi vain yksiselitteisiä vastauksia. Valitettavasti yhdenlaisen viivan saa piirtää viheriöön, toista ei. Sama chippi eri paikoissa on sallittua tai kiellettyä harjoittelua. Joskus peliä haittaavan pallon saa puhdistaa, joskus ei. Toisinaan yksi pelaaja saa vapautuksen tilanteesta, josta kymmenen muuta joutuu pelaamaan.

Olet siis sitä mieltä, että tuomarin harteille jää osoittaa, jättääkö pelaaja merkkausnastansa paikoilleen lyönnin ajaksi hyötyäkseen siitä tähtäysmielessä vai jostakin muusta syystä? Tuiki merkillinen ajatus.

Ei tämä asia nyt näin vaikea voi mitenkään olla. Tähtäyslinjaa osoittavien merkkien paikoilleen jättäminen on yksiselitteisesti kiellettyä. Jos on epäselvyyttä siitä, onko jokin merkki siinä pallon takana osoittamassa pelilinjaa, niin tapausta on mielestäni käsiteltävä aivan samoin kuin sääntöä 27-1, eli jos merkki mahdollisesti voi osoittaa pelilinjaa, niin sen se myöskin tekee ja se on poistettava ennen lyöntiä. Tällä tavoin vältytään kaikilta kädenväännöiltä ja vaatimus on jokaiselle pelaajalle sama, täsmälleen kuten sääntö 18-2b, vaikka ko. sääntö joskus epäoikeudenmukaiselta saattaakin tuntua.

Enempää en tästä asiasta jaksa vääntää. Ikävää, jos eri kilpailuissa asiaa tulkitaan eri tavoin, se ei ole kenenkään etu, kaikkein vähiten pelaajien.