Re: –> vieraspelaaja - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#291143 Ilmoita asiaton viesti
KL

vieraspelaaja kirjoitti: (18.5.2009 0:42:18)

KL kirjoitti: (17.5.2009 22:18:49)

vieraspelaaja kirjoitti: (17.5.2009 10:43:45)
Puttilinjaa ei saa osoittaa merkillä tai viheriön koskemalla koskaan, oli pallo nostettu, merkattuna tai ei. Jos merkkausnasta osoittaisi lyönnin aikana linjan, se osoittaisi sen myös sen 10-20 sekunnin aikana, jonka Tiger linjaa tiiraa pallo ja merkki yhtä aikaa maassa. säännöissä ei puhuta pallomerkin poistamisesta mitään, eikä siitä ole ensimmäistäkään deccaria. Ne, missä asiaa on sivuttu, liittyvät pallon liikkumiseen merkin nostamisen yhteydessä. Jos merkillä olisi tällainen linjanosoitusominaisuus, merkki olisi tietenkin jo määrätty poistettavaksi heti kun sitä ei enää tarvita pallon paikkaa osoittamaan, vaan eipä ole määrätty.

Sääntö 16-1 sallii viheriön pinnan koskettamisen pallon paikan merkitsemiseen käytettävää merkkiä asetettaessa.

Sääntö 8-2 kieltää minkäänlaisen pelisuuntaa osoittavan merkin asettamisen lyönnin ajaksi. Ennen lyöntiä merkkejä saa asetella, paitsi viheriöllä.

Jos pelaaja haluaa jättää pallomerkin viheriön pintaan lyönnin ajaksi, hän haluaa jotenkin hyötyä siitä, mitä luultavimmin lyöntilinjaa osoittamaan. Sääntö 8-2b kieltää tämän.

Mikä tässä on vielä epäselvää?

Epäselvää tässä on se, millä konkreettisella tavalla tavallinen pieni pyöreä merkkausnasta voisi osoittaa puttilinjaa, ja varsinkin lyönnin aikana.

Otetaan esimerkkinä kaksi mahdollista tilannetta:

1) pelaaja käyttää merkkinastana pyöreää valkoista, n. 15 mm halkaisijaltaan olevaa merkkiä
2) pelaaja käyttää Scotty Cameronin kehittämää merkkausvälinettä, jossa on kolme yhdensuuntaista linjaa pallon suuntaamisen helpottamiseksi

Kieltäisitkö tuon esimerkin 2 tapauksessa merkkausvälineen jättämisen paikoilleen lyönnin ajaksi? Oletko sitä mieltä, ettei tuo merkkausväline millään lailla auttaisi pelaajaa lyöntisuorituksessaan?

Jos vastauksesi molempiin on ei, niin meillä on tässä selkeä näkemysero eikä keskustelua asiasta liene syytä jatkaa.

Jos taas kieltäisit Scotty Cameron-merkin paikalleen jättämisen, niin millä tavoin pitäisi mielestäsi säännöissä määritellä merkkausväline, jotta sen joskus saisi jättää paikoilleen ja joskus ei?