Re: Vesiesteen rajoista vielä kerran - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
#270569 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (23.8.2014 21:13:08)
Pelaajan dropatessa pallonsa se saa vieriä enintään kahden mailanmitan päähän siitä kohdasta, jossa se ensimmäisen kerran osui kenttään. Noita kahta mailanmittaa mitattaessa pystysuora etäisyys jätetään kuitenkin huomiotta (D20-2c/1.3) ja vertailupisteenä käytetään pistettä, joka on maassa kohtisuoraan sen kohdan alla, jossa pallo ensimmäisen kerran osui kenttään (siis kentän osaan). Mikään ei siis muuttuisi, vaikka pallon katsottaisiin osuneen kenttään heti sen irrottua pelaajan sormista.

Droppaamisen ja uudelleen droppaamisen jälkeen ei muutukaan, mutta asettamisen kyseessä ollen saattaa muuttua (takana kaksi droppia, joissa pallo on vierinyt yli kahden mailanmitan päähän). Tällöin pallo pitää asettaa mahdollisimman lähelle sitä kentän kohtaa, mihin se ensimmäiseksi osui uudestaan pudotettaessa. Jos ilma olisi kentän osa, sääntöjen mukainen asettamiskohta voisi olla droppipaikan vieressä kasvavan puun oksalla, eikä maassa.

On hyvä, että ilma ei ole osa kenttää, muutenhan kenttä koskettaisi pelaajaa kauttaaltaan tunkeutuen korviin, suuhun ja sieraimiin. Ei kentän hengittäminenkään kivaa olisi …