Re: Velkavankeus golfosakkeesta tahtomatta - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVelkavankeus golfosakkeesta tahtomattaRe: Velkavankeus golfosakkeesta tahtomatta

#435762 Ilmoita asiaton viesti

Golfinvihollinen39 kirjoitti: (8.12.2011 10:19:02)

Selvitystilalla ei siis muka mitään tekemistä yhtiön taloudellisen tilan kannalta, hohhoijaa. Selvitystila on yksi vaihtoehto, jos yhtiön pääomat ovat kuralla. Kannattava hyvässä taloudellissa tilassa oleva yhtiö ei päädy selvitystilaan.

Olet tainnut haukotella jo vuosikausia, kun entinenosakeyhtiölaki ei ole ollut enää vuosikausiin voimassa.
Mikäköhän vaihtoehto selvitystila on, kun oma pääoma on kuralla? Mitä hyötyä selvitystilasta on kyseisessäntilanteessa?

Aikaisemmassa osakeyhtiölaissa selvitystilaa koskevat säännökset olivat 13 luvussa. Nyttemmin ko. luvussa säädetään varojen jakamisesta. Aikoinaan ko. lukuun sisältyivät määräykset pakkoselvitystilasta, kun omat pääomat olivat huonossa tilassa. Voimassa olevassa laissa ei ole määräyksiä pakkoselvitystilasta, jos oma pääoma on menetetty. Selvitystilalla einsiis ole yhteyttä yhtiön huonoon taseasemaan. Jos olet toista mieltä, niin mielelläni haluaisin tietää, mihin lainkohtaan näkemyksesi perustuu.

Nykyisessä osakeyhtiölaissa selvitystilasta on säädetty 20 luvussa. Yhtiön ei todellakaan tarvitsenolla huonossa taloudellisessa tilassa, jos se on selvitystilassa. Selvitystilaa käytetään pääasiassa yhtiöiden purkamismenettelynä. Myös erittäin kannattavien. Olen purkanut selvitystilan kautta kymmeniä yhtiöitä. Kaikki ovat olleet hyvässä taloudellisessa tilassa. Jokaisessa osakeenomistajille on jäänyt jaettavia varoja velkojen maksamisen jälkeen. Jopa miljoonia.