Re: Velkainen golf-osake perintönä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVelkavankeus golfosakkeesta tahtomattaRe: Velkainen golf-osake perintönä

#435856 Ilmoita asiaton viesti

Marx kirjoitti: (27.1.2012 17:29:28)

Oktaani kirjoitti: (24.1.2012 13:21:08)
Aiheesta torstaina televisiossa:
Kuningaskuluttaja 26.1. TV 1 klo 19.30: Velkainen golf-osake voi tyhjentää kuolinpesänkin.

kuningaskuluttaja.yle.fi

Joku joka on erehtynyt aikanaan ostaamaan kolopalloosakkeen, on sitoutunut ikuiseen velkavankeuteen. Kiitos businesmieten, on aikahienosti rakennettu verenimijäsysteemi.

Senjälkeen joku tössinyt yhtiön rahatilanteen ja eikun ’rehellinen’ golffari ja hänen perikunta makselee lopun ikäänsä kyseisten henkilöiden aikaansaannokset.

Joissain yhtiöissä 1560 vuosimaksu, mutta telkun esimerkissä jopa 1740 vuositasolla. Onko siitä kiittäminen tahoa joka on mahdollistanut pelaamisen ilman osakkeeita. Mikä liekään.

Tällaisissa yhtiöissä joissa vuosittaiset maksut ovat jopa kolmin-nelinkertaisia kuin täysin vastaava suuruusluokan normiyhtiöissä on aina tapahtunut taustalla jonkinlaista välistävetoa. Niissä on käytetty hyväksi osakkaiden tietämättömyyttä, hyväuskoisuutta ja jopa laiskuutta osallistua yhtiökokouksiin. Muutamissa tapauksissa osakkaat on laitettu ’pakkorakoon’ = ’joko menetätte osakkeenne tai osallistutte (siis hyväksytte) lisälainan maksuun’. Muutamissa tapauksissa on hankkeet aloitettu (tieten tahtoen?) liian pienellä osakasmäärällä, luottaen lainoitukseen ja tuleviin osakeanteihin. Näin käy helposti kun (äänivaltaiset)perustajaosakkaat on suojattu tappioilta.

Toisaalta taustalla voi olla esim. kentänrakennushankkeita joissa on ’yllättäen’ tullut paljon alunperin suunniteltua suurempia kustannuksia. Jopa niin suuria ylityksiä että todennäköisesti rahoja on voinut kadota muualle kuin itse projektiin. Näin helposti käy kun urakoita (ja urakoitsijoita) on paljon ja ne ovat vielä monivuotisia sekä valvonta huonoa – Tarkoituksella tai tarkoituksetta. Yhtiön vastuumiehille annetaan yleensä aina yhtiökokouksissa vastuuvapaudet ilman suurempia selvityksiä tai heillä on sellainen äänimäärä ettei tavan pelaajaosakkaat pärjää äänestyksessä. Sisäpiiriläisiä voidaan myös vaihtaa sopivasti eikä kenelläkään ole oikein intressiä selvittää mitä milloinkin tapahtuu ja minne rahat katoavat. Muutaman vuoden jälkeen onkin jo mahdotonta selvittää asioita yhtiön oman hallinnon puitteissa.

Suomi on loppuviimeksi pieni maa. Täällä tunnetaan ihmiset aika hyvin. Liike-elämässä ja golf-harrastuksessa ikänsä mukana olleet osaavat olla varovaisia ja välttää pahimmat sudenkuopat (tai sitten maksavat erehdyksensä ja ovat hiljaa). Eihän näitä ikävimpiä tapauksia niin kovin montaa ole mutta ne riittävät kuitenkin hankaloittamaan terveelläkin pohjalla olevien hankkeiden etenemistä.

En tiedä olisiko pitänyt tätä kirjoittaa – Mutta kirjoitin nyt kumminkin. (En viittaa mininkään yksittäiseen yhtiöön tai tapahtumaan. Jos joku luulee tuntevansa kuvauksista jonkin konkreettisen tapauksen se perustuu kuitenkin vain jokaisen omaan mielikuvitukseen)