Re: Varusteiden ja välineiden laatu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitVälineetVarusteiden ja välineiden laatuRe: Varusteiden ja välineiden laatu

#301687 Ilmoita asiaton viesti

Useampi kenkäpari on varmaan hyvä idea. Itse kierrätän useampaa paria siten, että vanhemmilla kengillä pelaan kauniina kesäpäivinä (silloin ei tarvita vedenpitävyyttä) ja uudempia kenkiä käytän märillä keleillä (eli silloin kun ne vielä pitävät vettä). Syksyn sateisilla ja läpimärillä kentilla käytän Gore Tex kalvolla vuorattuja trekkareita. Tällä tavalla saan pidennettyä kenkien käyttöikää useampaan vuoteen.

Kokemukseni mukaan kenkien käyttömukavuus on kyllä erittäin tärkeä asia. Monissa uudenmallisissa kengissä on muovinen (tai jotain vastaavaa materiaalia) pohja. Tämä tekee pohjan kovin jäykäksi ja kovaksi, tällaisilla kengillä on vaikea jaksaa täyttä kierrosta sillä jalkaa väsyy niissä. Nyt olen ostanut pari paria uusia tennarityyppisiä (oikea termi lienee Street-mallisia kenkiä), pehmeäpohjaisia kenkiä, niillä on tosi mukava kävellä pidempiäkin matkoja eikä jalat väsy niissä lainkaan. Okei, niissä ei ole piikkeejä eikä ruusukkeitakaan, vain pienet nystyrät pohjassa mutta tällaisella tasoituksella pelaavana nämä kengät riittävät vallan hyvin.

Näyttää siltä, että urheilukenkä on sen verran monimutkainen kapine monine erilaisine ominaisuksineen, että siitä on vaikea saada täydellistä, kaikissa ominaisuksissa hyvää. Täytynee tyytyä erilaisiin kompromisseihin.