Re: Varren taipuma - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista
#448726 Ilmoita asiaton viesti
PG

ts kirjoitti: (6.6.2011 10:02:47)
PG: mitä tapahtuu lakselmillesi, jos todetaankin osuman kestävän 0,0005s mutta pallon keksiosan olevan liikkellä tuosta ajanjaksosta vain puolet. Kiihtyvyys kasvaa melkoisesti, joten varmaan myös sen aiheuttama voima. Mikä merkitys on sillä voimalla, joka paluttaa palloa takaisin alkuperäiseen muotoonsa, koska se on hemmetin paljon suurempi kuin mikään varen taipuma.

Ei niille mitään tapahdu. Olen puhunut koko ajan keskimääräisestä kiihtyvyydestä ja keskimääräisestä normaalivoimasta. Silti olettamus, että pallon keskiosa on liikkeellä vain puolet kontaktiajasta, ei ole reaalimaailmasta. Sen sijaan on varsin realistista, joskaan ei täysin virheetöntä olettaa, että pallo toimii jousen lailla ja tarkastella pallon käyttäytymistä kontaktiaikana tästä näkökulmasta. Itse asiassa olenkin jo aiemmin johtanut kaavat pallon ja lavan kontaktiaikaiselle nopeudelle ja kiihtyvyydelle sekä normaalivoimalle ja pallon kokoonpuristumiselle lähtien olettamuksesta, että pallon kokoonpuristuminen noudattaa jousivoiman kaavaa. Tämä juttu löytyy viestistä 376 (24.2.2011). Pallon käsitteleminen jousena oli tavallaan ts:n idea:

Lainaus:
PG kirjoitti: (27.1.2010 16:59:41)
Jos pallo olisi jousi, kokoonpuristumisen aiheuttava voima noudattaisi kaavaa F=k*s. Tässä tapauksessa voimalla F ja puristumalla s ei ole tämäntapaista yksinkertaista lineaarista riippuvuutta.

ts | 27.1.2010 17:21 Mistä ihmeestä olet saanut ajatuksen, että pallo ei olisi jousi. Sehän se nimenomaan on.