Re: VARREN MERKITYS – JS - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäVARREN MERKITYSRe: VARREN MERKITYS – JS

#519867 Ilmoita asiaton viesti

Loistava maila tuo 975D, paras (=tarkin) millä olen pelannut. Lapa ei kylläkään ole niitä kaikkein ’kuumimpia’, mutta tosi hyvä. Itsellänikin on sellainen, vaikka J on nyt bägissä.

Ja sitten itse varteen, millainen svingi sinulla on? Nopea vai hidas tempo? Oletko mitannut svinginopeutesi/paljonko on keskimääräinen lyöntipituutesi draiverilla? Nimittäin tuo EI-70 on melko jäykkä plus painavahko varsi, enemmän ns. hitterin kuin svingerin varsi. S-flexinä 975D-lavassa (trough bore-lapa, eli varsi menee lavan läpi -> jäykistää vartta n. puoli jäykkyysastetta karkeasti sanottuna) EI-70 on todella tiukka. JA vaatii varmasti tosi kovan svinginopeuden, arvioisin että svinginopeutta pitäisi olla n. 115+mph ennenkuin varresta jotain kunnollista irti saa. Siinä varmasti syy tunnottomuuteen, liian jäykkä varsi. Uskon, ettei Suomessa ole kuin kourallinen todellisia ’long-hittereitä’ joille ko. varsi/lapa-kombinaatio kunnolla sopisi.

Mitä tulee Graffan Bluehun, niin ota huomioon, että se pelaa jäykkänä. Samasta painoluokasta Dynacraftin DSFI-testien mukaan Bluen R (DSFI 97 @ 45′) on jäykempi kuin ProLite 35S (DSFI 95 @ 45′) TAI Graphite Designin YS-6 SX-jäykkyydellä (DSFI 96 @ 45′)!! EI-70 S (DSFI 101 @ 45′) on vielä painavampi, lisäten efektiivistä jäykkyyttä.

Ja summa summarum: Itse suosin kevyempiä varsia ollessani enemmänkin svingeri (sulava, hidas tempo – svinginopeus 108-110mph), joten Prolite Elite on tällä hetkellä henk. koht. suosikki. Blueta en ole vielä päässyt testaamaan, mutta uskon siitä tulevan uuden suosikkini. Onhan se ’kuin Prolite steroideilla’…