Re: Vapautuminen tieltä - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
#284886 Ilmoita asiaton viesti
KL

PG kirjoitti: (14.12.2010 19:32:06)

Lipulle kirjoitti: (14.12.2010 15:51:35)
Koska NPoR:n määrittämisestä ja droppipaikasta esim. tässä tapauksessa (jos NPoR olisi autotien oikealla puolella kuvasta katsottuna), mitataanko NPoR:n määrityksen jälkeen a) yksi mailanmitta pelaajan seistessä stanssissa kohdasta, johon jatkolyönnin maila pelaajan seistessä stanssissa laskeutuu vai b) merkkaustikku muutama sentti autotien reunasta ja tästä yksi mailanmitta?

Periaatteessa aina kohdan a) mukaisesti. Pallon alkuperäinen paikka, pelisuunta, maila ja pelaajan kätisyys määräävät lähimmän vapauttavan paikan. Taitaa olla niin, että ainakin teoriassa b) kohdan mukaisesti voidaan toimia vain, jos lyöntisuunta on tiensuuntainen ja pelaajan kätisyys sellainen, että NPoR on se muutama sentti autotien reunasta. Se ympyrän neljännes, jolle pallo on pudotettava, ei tarvitse mennä osittainkaan tien päälle ja osakaan tästä alueesta ei tietenkään saa olla lähempänä lippua.

Nyt olisi mukava kuulla mihin sääntöön tuo lihavoitu perustuu. Ja miksi ylipäätään on kyse ympyrän neljänneksestä (vain siksikö, että jossain opuksessa on semmoinen kuva…?).

Sanomattakin lienee selvää, että olen asiasta tyystin eri mieltä.