Re: Vapautuminen rauhoitetusta kasvista – esim. puu - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVapautuminen rauhoitetusta kasvista – esim. puuRe: Vapautuminen rauhoitetusta kasvista – esim. puu

#292088 Ilmoita asiaton viesti

Nipa kirjoitti: (22.9.2008 13:19:28)
Ei, ei ja kerran vielä ei…

Ensiksikin mikä tällainen ’rauhoitettu’ puu voisi olla? Urbaani legenda kertoo katajan olevan sellaisen, mutta laki kieltää ainoastaan katajan kaatamisen myyntitarkoituksiin.

Ei tuo kysymys niin kovin kaukaa haettu ole. Rauhoitettu sana on hieman huonosti valittu. Esim. Pickalassa löytyy paikallissäännöistä seuraava kohta:
’Pelialueella olevat a) etäisyyttä osoittavat istutetut Pylväshaapa-puut ja Tuija-pensaat sekä b) tukipuin tai naruin tuetut istutetut puut ovat kiinteitä haittoja, joista pelaaminen on kielletty. Jos nämä puut häiritsevät pelaajan lyöntiasentoa tai hänen mailansa aiottua heilahdusrataa, pelaajan on vapauduttava rangaistuksetta kiinteän haitan vaikutuksesta säännön 24-2b mukaisesti. ’

Eilisessä Garcian Ryder-matsissa oli hieman vastaavanlainen tilanne. Portaat haittasivat Garcian lyöntiasentoa jossa hän oli lyömässä viheriöstä poispäin. Tuomarin kanssa ihmettelivät ja miettivät vapautusta. Kim oli siinä paikalla ja kysyi pitääkö Garcian lyödä vapautuksen jälkeen edelleen poispäin viheriöstä, johon tuomari vastasi, että ei.