Re: Vanhat maalatut rajat - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVanhat maalatut rajatRe: Vanhat maalatut rajat

#270722 Ilmoita asiaton viesti

Putti-Possu kirjoitti: (10.8.2014 22:58:28)
kyse on siis säännöistä eli

Kun.ulkona.on.rajattu.paaluin.tai.aidalla.tai.määritelty.näiden.takais.eksi.alueeksi,. rajaviiva.kulkee.maassa.paalujen.tai.aidan.tukipylväiden.kenttäälähinnä.olevan. sisäpuolisen.reunan.mu.kaan.(pois.lukien.vinot.tukisiteet)..Jos.käytetään.sekä. paaluja.että.merkkiviivoja,.paalut.osoittavat.ulkonaolevan.alueen.sijainnin.ja. luonteen.sekä.viivat.määrittelevät.kentän.ulkorajan..Jos.ulkoraja.on.merkitty. maahan.viivalla,.on.itse.viiva.ulkona..Ulkoraja.kulkee.pystysuoraan.sekä.ylös-.että. alaspäin..

Minä olen tulkinnut, että valkoiset paalut ja niiden kautta maalattu valkoinen viiva olisi ilman muuta OB raja, jossa viiva on ratkaiseva. (voi siis olla muukin raja, kuten aita, mutta valkoiset kepit+viiva on aina OB)

Pitäisikö nyt siis tehdä tulkinta, että ellei valkoisia tolppia ja maaliviivaa ole mainittu kilpailumääräyksissä tai paikallissäännöissä, ne eivät olisi voimassa. Tuntuu aika epäuskottavalta, löytyisikö tähän deccaria?

Täydellisessä maailmassa kilpialutoimikunta kävisi tietenkin poistamassa tekemänsä merkinnät kisan jälkeen tai kenttätoimikunta kummaisi vanhat merkinnät ja palauttaisi omansa heti viimeisen peliryhmän perässä, elävässä elämässä se vaan ei toimi näin. Merkinnät myös kuluvat eri tahtiin riippuen siitä, onko merkintä lähellä päivittäin leikattavaa greeniä vai harvemmin leikattavassa raffissa/väylällä. Esteen raja menee tolppien mukaan, oli ne lyönyt siihen tuomari, kenttätoimikunta, kentänhoitaja tai joku pelaajista sen lyönnin tieltä nostettuaan.
Suppeiden paikallissääntöjen sanamuodon mukaan ei myöskään voida pelaajaa velvoittaa arvailemaan, onko valkoisella maalilla merkitty ilmeinen repair sittenkään kenttätoimikunnan hyväksymä, kun paikallilssäännöissä puhutaan vain sinisistä paaluista. Valkoista maalia on kenttätoimikunnankin helpompi kuljettaa mukanaan kuin kottikärryllistä tolppia.
Arvailua ei voi myöskään perustaa itse merkintöihin, koska samat säännöt merkintöjen tekemisestä koskevat sekä kilpailutoimikuntaa että kenttätoimikuntaa, jotka voivat kumpikin käyttää harkintaa esim repairin tai vesiesteen rajan tarkan paikan suhteen,
Vaikea kuvitella, missä olosuhteissa pelaajan pitäisi ymmärtää, että kentällä näkyvä mielekäs merkintä onkin sellainen, että se ei enää ole voimassa.