Re: Valvojan rooli golfkentällä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäValvojan rooli golfkentälläRe: Valvojan rooli golfkentällä

#530741 Ilmoita asiaton viesti
ts

Old John Joseph kirjoitti: (29.7.2014 2:03:15)

ts kirjoitti: (24.7.2014 11:24:47)

Ainoa todellinen parannus pelinopeuteen tulee pelitaidon paranemisen kautta ja siksi tätä vatuloidaan vuodesta toiseen, koska siihen ei ihmisillä ole halua riittävästi. Lääkkeeksi tarjotaan kaikkea placeboon verrattavaa, joista yksikään asia ei todellisuudessa nopeuta kierrosta yhtään, niin ärsyttävää kuin noita onkin takaa katsella.

Mikä hauskinta… kaikki toimet edeltävissä ryhmissä näyttivät kaikkien täälläkin jaettujen ohjeiden mukaiselta, eikä kukaan ollut hidas toimissaan… mutta kun se pallo vaan ei tottele niin aikaa kuluu.

Tässä asiassa olen ts:n kanssa aivan samaa mieltä. Suurin osa pelaajista on niin taitamattomia, että pelaaminen ei ole yhtä nopeaa kuin niillä harvoilla taitavilla pelaajilla. Jokaiselle reiälle tulee virhelyönti tai useampia ja, kun ryhmässä on yleensä 3 – 4 taitamatonta pelaajaa, aikaa kuluu lisälyönteihin ja ehkä jopa pallojen etsimiseen. Valmennus olisi siis paljon tärkeämpää kuin valvominen.

Käsittääkseni meillä tuuppareilla on kuitenkin tärkeä rooli golfyhteisössä, ainakin Suomessa. Meidän taloudellisella panostuksellamme ylläpidetään aika laajaa golfkenttäverkkoa näin pienessä ja lyhyen kauden omaavassa maassa. Minusta tuntuu, että ne 10% golfareista, jotka ovat niin hyviä, että pystyvät pelaamaan virheettömästi ja nopeasti, joutuisivat tyytymään huomattavasti pienempään määrään kenttiä, jos meidät valvottaisiin pois kentiltä.

Itse olen päättänyt, että joka kerta, kun golfkentällä alkaa harmittaa – hitauden tai jonkun muun syyn takia – lähden heti pois sieltä. Esimerkiksi tämän kauden yli 20 kierroksen aikana näin ei ole tapahtunut kertaakaan.

Täytyy vielä täsmentää tuota sanomaani, kun siinä tuntuu pesivän iso väärinkäsitys tason suhteen

Ei ole kysymys virheettömästä pelaamisesta parin suhteen. On tullut pelattua paljon esim 20-25hcp pelaajien kanssa, jotka ovat nopeita, koska he onnistuvat lyönneissään omalla tasollaan. Tulee paljon bogeja ja jopa tuplia, mutta ne tulevat onnistuneiden lyöntien ominaisuuksien vuoksi.Viheriölle ei ihan yletytä aikataulussa, chipataan siitä 5m päähän ja putataan viereen, josta jatketaan pallo kuppiin nopeasti. He eivät millään mittarilla ole ongelma.

Ongelma tason kautta tulee eteen niiden pelaajien kanssa, jotka epäonnistuvat vähän jatkuvasti isommin lyönneissään. 10m duffit, chipit toppeina bunkkeriin, sieltä johonkin hevon kuuseen tai ei ylös ollenkaan. Sillon alkaa kello kipittämään ja muille ryhmässä tulee kiire ja takaatulijat seisovat odottamassa. Bägin jättäminen väärään paikkaan tai pelaajan unohtuminen täyttämään tuloskorttia tiillä kun olisi hänen vuoronsa lyödä, ovat yksinkertaisesti hyttysen pissi valtameressä noihin verrattuna.

Avain nopeaan pelaamiseen on siis onnistumisprosentin parantaminen harjoittelun kautta , ei se, että jokaisen pitäisi saavuttaa tasoitus 5 isojen treenimäärien kautta.