Re: Valvojan rooli golfkentällä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäValvojan rooli golfkentälläRe: Valvojan rooli golfkentällä

#530940 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (4.8.2014 1:50:47)

ts kirjoitti: (3.8.2014 19:32:12)

KL kirjoitti: (3.8.2014 18:26:05)

Voinemme siis yhteisymmärryksessä unohtaa koko ihanneaikakäsitteen ja jatkossa puhua vain ja ainoastaan enimmäis- tai maksimiajasta.

Tämä on oikein, mutta myös Putti-Possu on oikeassa. AIkataulusta jääminen vain käynnistää kellot ja rangaistuksia seuraa vasta jos ylittää tietyn ajan lyöntiin valmistautuessa ja lyödessä. Käytännössä siis ryhmä voi olla puoli tuntia aikataulusta jäljessä eikä saa siitä mitään sanktioita, kunhan lyönnit lähtevät ripeästi.

Tiedät aivan yhtä hyvin kuin minäkin, että tuommoista ryhmää seuraa tuomari kuin hai laivaa, ja jossain vaiheessa alkaa varoituksia tippua, sen verran jollakin väkisinkin lipsahtaa yliaikaa lyöntiin valmistauduttaessa. Ei se ryhmä muuten olisi puolta tuntia perässä edellä menevää ryhmää.

Vaan kun ei mene noin. Tuomari voi seurata ihan vapaasti, ryhmässä ei välttämättä ole yhtään hidasta lyöjää jne. Kyllä sinun pitäisi jo kokemuksellasi tietää, että hitaudesta ei voi todellisuudessa rankaista, ellei se liity lyöntitilanteeseen.

Bad time merkinnät kertymänä ovat toureilla sitten ehkä hieman parempi kannustin tuossa tilanteessa ja oikeesti ainoa sanktio hitaudesta silloin jos lyönnit suorittaa aina alle 40s ajassa… joka itse asiassa on hemmetin pitkä aika. Pienemmissä kisoissa tuota kertymää ei ole, eikä sakkoja voida jaella, niin kovin vähissä ovat keinot asiaan puuttua