Re: Valvojan rooli golfkentällä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäValvojan rooli golfkentälläRe: Valvojan rooli golfkentällä

#530785 Ilmoita asiaton viesti

ts kirjoitti: (24.7.2014 11:24:47)

Uno kirjoitti: (24.7.2014 10:56:23)

mm. missä pidetään bägi kun saavutaan greenille, montako minuttiia palloa saa hakea, lyö varapallo, merkitse tulokset vasta seuraavalla reiällä, älä käytä puhelinta, valmistaudu lyöntiin

.

Hyviä ohjeita, mutta tuo ensimmäinen jaksaa toisaalta huvittaa vuodesta toiseen.

Väärään paikkaan jätetty bägi hidastaisi yksittäisen pelaajan taivalta ehkä noin 10-15 sekuntia kun hän sen hakee. Todennäköisesti saapuu silti seuraavalle tiille ryhmän mukana, eikä hidasta peliä yhtään. Yksi chippi bunkkeriin merkitsee noin 2 minuutin lisäaikaa reiän pelaamiseen herkästi, eli vastaa sitä, että joka griinillä olisi bägi väärässä paikassa ja sen seurauksena vieläpä ihan oikeesti jouduttaisiin tuota pelaajaa odottamaan.

ts, kun veti herneen nenään ja syytti valahtelusta, kun minä ymmärsin hänen vähättelevän bägin jättämistä oikealle puolelle. Niin minä ts, tuon sinun kommenttisi ymmärsin ja viittaus ’ensimmäinen’ lienee juuri tuohon bägin jättöön.

Silla on merkitystä, koska pelaaja saapuessaan bägille puuhaa siinä enempi tai vähempi aikaa. Jos bägi on väylän puolella, seuraava ryhmä odottaa, mutta jos bägi on takana, useimmiten puuhaamisen aikana voi seuraavat lyödä lähestymislyönnin. Joskus on tilanne, jossa oma pallo voi ylettyä bägeille asti, mutta ei griinille. Silloinkin on useimmiten pakko odottaa, sen sijaan, että voisi lyödä lähestymislyönnin kun edellinen porukka on vielä puttaamassa.

eli, kyllä silläKIN on merkitystä pelinopeuteen