Re: Valmistautuminen golfkierrokselle - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluValmistautuminen golfkierrokselleRe: Valmistautuminen golfkierrokselle

#219403 Ilmoita asiaton viesti
KL

Kuntogolfari kirjoitti: (24.11.2010 15:07:25)
On se niin hienoa, että tässä lajissa kuntogolfari ja pitkän linjan proo voivat tietää yhtä paljon ammattipelaajien harjoittelusta ja kisakierrokselle valmistautumisesta.

En minä ole väittänyt tietäväni yhtä paljon kuin pro ammattipelaajien harjoittelusta ja kisakierrokselle valmistautumisesta. Mutta ei minua silti tarvitse siinä suhteessa pitää ihan tollona. Kyllä sen maallikkokin tajuaa, jos kauden samoissa vaiheissa Ilonen vetää upean treenin ja joku toinen vähemmän upean… Uudessa Golf Digestissa on Teemu Tyryn kirjoittama erinomainen juttu siitä, miksi Mikko Ilonen on Suomessa aivan omassa luokassaan. Jos valmentajilla olisi samanlainen tulosvastuu kuin jalkapallossa tai jääkiekossa, aika harvalle golfprolle kunnian kukko laulaisi.

Jos golfpelaajien valmentajille maksettaisiin yhtä suuria summia kuin ammattimaisissa joukkuepelieissä, niin kyllä tulosvastuutakin löytyisi 🙂

Sitten sinne aikuisten osastolle: ei yksilölajia ja joukkuelajia voi mitenkään verrata toisiinsa. Yksilön kehittymiseen vaikuttaa kaikkein eniten hänen omistautumisensa. Paraskaan valmentaja ei voi pakottaa pelaajaa harjoittelemaan. Ammattimaisissa joukkuelajeissa motivoitumaton pelaaja pakkaa äkkiä laukkunsa ja matkustaa takaisin kotiin.