Re: –> Vakuutusasiamies - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
#415038 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (4.6.2013 18:26:51)

vakuutusasiamies kirjoitti: (4.6.2013 9:57:42)

pöljä kirjoitti: (4.6.2013 9:23:03)
Vakuutusasiamiehen kirjoitus on kuin Suomen vakuussopimusselvitys Kreikan lainasta eli kerrotaan vain osatotuus. Tässä täysi kopio Liiton kilpailukäsikirjasta:

’Seuran mestaruuskilpailu ja osallistumisoikeus
Seurojen mestaruuskilpailuille ehdotetaan viikonloppua, jona olisi mahdollisimman vähän
muita suuria kilpailuja. Järjestelyn tarkoituksena on helpottaa parhaiden pelaajien osallistumista seuran mestaruuskilpailuun. Periaatteena on, että kaikki seurassa jäseninä olevat,
myös ammattilaiset, saisivat pelata mestaruudesta. Kilpailun säännöissä tulisi erikseen
mainita, jos mestaruuskilpailu ei ole tarkoitettu kaikille seuran jäsenille. On syytä huomioida,
että yhdistyslaki tai seuran hyväksytyt säännöt voivat antaa tai poistaa pelaajalta oikeuksia.
Normaalisti, seuraa kotiseuranaan pitävillä ja ei kotiseuranaan pitävillä, on samat oikeudet
seuran mestaruuskilpailuissa.’

Kannattaa tummentaa kaksi viimeistä lausetta, ne ovat oleellisia. Mikäli seuran säännöt antavat myöten, niin tämä tummennettu lause antaa mahdollisuuden rajoittaa osallistumista mestiksiin.
Muutoin yhdistyslain 33 & astuu mukaan, kuten toiseksi viimeisessä kilpailukäsikirjan lauseessa sanotaan. Valitettavasi seurat rikkovat jatkuvasti lakia ja sääntöjään. Sempä takia urheilun oikeusturvalautakunnassa on paljon näitä seurojen tekemiä virheitä oikaistu.

Niin siis saako seura päättää asiasta vai eikö saa? Pelkkä kyllä tai ei riittää vastaukseksi. Pidempi vastaus tulkitaan väärässä olemiseksi.

Luulempa , että kaikki muut jo ymmärtävät, paitsi KL, niin väännetään se nyt hänellekin.
Kilpailukäsikirjassahan on maininta, että periaatteessa kaikki seran jäsenet saavat pelata mestaruudesta. Tämän takaa yhdistyslain 33 &, jonka mukaan jäsenten yhdenvertaisuutta ei voida loukata.Samoinhan on oy:n puolella,ettei osakkeitten yhdenvertaisuutta voida loukata.

Seuraavaksi on lause, että kilpailun säännöissä tulisi erikseen mainita, jos mestis ei ole tarkoitettu kaikille seuran jäsenille. Tämän jälkeen on maininta, että on syytä huomioda yhdistyslaki ja seuran säännöt, joilla voidaan antaa ja poistaa oikeuksia.HUOM.seuran säännöt.
Edellisellä lauseella tarkoitetaan sitä, että vain seuran säännöillä voidaan luoda erilaisia jäsenyyksiä, joilla on erilaisia oikeuksia. Tänä päivänäkin on paljonkin erilaisia jäsenyyksiä. On vakinaisia jäseniä, joilla on pelioikeus. On äänioikeudettomia jäseniä, joilla ei ole pelioiketta. On vuosijäseniä. On juniorijäseniä, jne.
Nämä erilaiset jäsenyydet ja erilaiset jäsenten oikeudet pitää vain olla mainittu yhdistyksen säännöissä. Samoinhan on oy:ssä, erilaiset osakesarjat pitää oikeksineen mainita yhtiöjärjestyksessä. Oleellista on myös se, että sääntöjen muutos vaatii 3/4 osan enemmistön.

Mielenkiintoista on sitten yhdistyslain 27 & , miten sääntöjä voidaan muuttaa. Eteen tulee saavutetut edut, joita ei voi poistaa. Yhdessä seurassa yritettiin poistaa säännöistä kertakaikkinen liittymismaksu, ei onnistunut sen jo kerran maksaneelta. Uusilta jäseniltä se voidaan poitaa sääntöjä muuttamalla.
Viimeinen kilpailukäsikirjan lause on hyvä, kun kysytään, miksi tämä normaali käytäntö ei ole hyvä. Miksi pitäisi ei kotiseurana pitäviltä kieltää osallistuminen oman seuransa mestiksiin.
Miksi??