Re: Vakavasta rikkeestä - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTiin päältä bunkkerissaRe: Vakavasta rikkeestä

#277524 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (10.11.2012 11:42:08)

vieraspelaaja kirjoitti: (9.11.2012 22:50:27)
En ollenkaan väitä, etteikö tiiltä lyöminen bunkkerista olisi tekona pelin hengen vastainen, mutta pitää muistaa, että pieniä hiekkakasoja on pitkään käytetty tiitikkujen korvikkeena, ja kovin suurta eroa ei ole sillä, lyökö palloa tiille kerätyn hiekkakasan vai itse valitun bunkkerin epätasaisuuden päältä väärästä paikasta. Metreissä mitattava etu on kiistatonta tai ainakin objektiivisesti osoitettavissa, makauksen muuttumisen tuoma hyöty kiistanalaista.

Totta, mutta tiin päältä Seppo voisi lyödä vaikka draiverilla, bunkkerin epätasaisuuden päältä tuskin. Metreissä mitattuna draiverin ja rautaseiskan välinen ero on merkittävä. Keskinkertainen klubituuppari voi jopa sillä rautaseiskallakin saada aikaiseksi yli sadan metrin eron tiin päältä tai hiekasta lyötävään lyöntiin, varsinkin jos verrataan Sepon laillista makuuta tiin päällä kököttävään palloon.

Oletetaanpa, että Sepon pallo makasi huonosti eikä hän olisi saanut sitä mitenkään koukittua pariakymmentä metriä pidemmälle. Tiin päältä hän kuitenkin huitaisi pallonsa 120 metrin päähän. Eikö mielestäsi siinäkään tapauksessa olisi kyse vakavasta rikkeestä?

missään säännössä ei ole erikseen rangaistusta rikettä seuraavalle hyvälle ja huonolle lyönnille, ja rikkeitä tapahtuu silloinkin, kun matkaa on vain vähän jäljellä.
Yksi perusmuoto rikkeestä on ’creating irregularities of the surface’, erottelematta sitä, miten se luodaan, hiekkaa kasaamalla tai muuten. Säännöt eivät yleensäkään edes yritä arvioida ja arvottaa erilaisia makauksia; raffista
dropatessa saa pudottaa väylälle ja päinvastoin, kunhan ei esteeseen tai viheriölle, eikä silläkään ole aina väliä.
Jokin merkitys on annettava sillekin, että laillisesti toimimlla pelaajalla olisi ollut useita lyöntejä aikaa kuroa kiinni neljällä rankkarilla saavutettu ’hyöty’