Re: Vaihtoehtoisen pallon tilanne - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVaihtoehtoisen pallon tilanneRe: Vaihtoehtoisen pallon tilanne

#271301 Ilmoita asiaton viesti
ts

KL kirjoitti: (17.7.2014 9:33:37)
Tai tämmöinen:

pelaaja katkoo heinää ja painelee maan tasaiseksi varapallonsa takaa ja pelaa palloaan. Alkuperäinen pallo löytyy. Tuleeko pelaajalle rangaistus säännön 13-2 rikkomisesta?

Nuo molemmat ovat selkeitä golfin säännöistä löytyviä tapauksia, eivätkä verrattavissa tähän, kuten ei oikeestaan tuo deccarikaan.

Jos sinivalkoiset ovat olemassa ja paikallissääntö kieltää niiden alueelta pelaamisen, se kieltää sen riippumatta siitä mitä palloa sieltä pelataan. Kielto on yksinkertainen ja yksiselitteinen. Jos pelaaja rikkoo tuota paikallissääntöä, hän saa rangaistuksen sen asian / säännön rikkomisesta ja sen ei tule silloin olla pallokohtainen.

Vastaava tapaus on esim jonkun kentän paikallisista löytyvä kohta, että tietyltä alueelta pallon noutaminen on kielletty. Oletko sitä mieltä, että sitä saa rikkoa jos sieltä noutaa varapallon, mutta kielto koskee vain alkuperäistä? Vai saako sieltä noutaa kaverin pallon, mutta ei omaansa?

Edelleen lähden siitä, että tuollainen kielto laitetaan päälle syystä ja siksi sitä on noudatettava, joskus jopa niin, että pallon noutaminenkin sinivalkoisten alueelta on kielletty sen alueen herkän tilan vuoksi. Jos joku pässi menee tuonne sitten varapallon droppaamaan, minä ainakin lätkäisen pari penttiä niskaan paikallisen rikkomisesta, koska valitettavasti sääntökirja ei anna mahdollisuutta silkasta tyhmyydestä niitä antaa.