Re: Vaihtoehtoisen pallon tilanne - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVaihtoehtoisen pallon tilanneRe: Vaihtoehtoisen pallon tilanne

#271212 Ilmoita asiaton viesti
ts

Tuhtimo kirjoitti: (2.7.2014 14:18:14)

KL kirjoitti: (2.7.2014 13:46:09)
Kas kun itse vapautumisprosessi meni täysin oikein, niin pelaajalle olisi kuulunut yksi penaltti lisää tulokseensa (siis sen vaihtoehtoisen pallon tulokseen) ja siitä DQ liian alhaisen reikätuloksen vuoksi.

Juju tässä on se, että vapautuminen oli sallittua ja se (vapautuminen) tehtiin sääntöjen mukaan. Droppaaminen väärällä tavalla ei mitenkään muuta tilannetta.

Vapautumisprosessi siis meni täysin oikein, vaikka pallo ei dropattaessa ollut sääntöjen määräämällä tavalla hartioiden korkeudella ja käsivarren mitan päässä. Droppaaminen väärällä tavalla ei muuta tilannetta, mutta droppaaminen väärään paikkaan muuttaa. Tuo ei nyt ainakaan vähennä epäselvyyttä, vaikka toisaalta jos sitä ei ole koskaan ollutkaan, niin eihän se voi vähentyäkään.

Tämä on ensimmäinen mielenkiintoinen ja avoin kysymys koko ketjussa. Vesittääkö vääränlainen droppi vaihtoehtoisen pallon.

Sinänsä tilannehan ei silti muutu mitenkään B:n osoittamaan suuntaan. Edelleen vain vapautumistilanne on ratkaiseva, mutta ratkaiseeko vain paikka vai vaikuttaako myös itse dropin suorittaminen.

Tosin en ole kuullut koskaan yhdenkään palloon osuvan pelaajan tehneen virhettä dropatessaan tuossa muodossa.