Re: Vaihtoehtoisen pallon tilanne - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVaihtoehtoisen pallon tilanneRe: Vaihtoehtoisen pallon tilanne

#271173 Ilmoita asiaton viesti

Tasamaan tuuppari kirjoitti: (30.6.2014 18:36:54)
Sä sekoitat nyt kaksi eri asiaa, missä taitaa piillä se perimmäinen sekaannuksen syy.

1. Pallo on tiellä, otat siitä vapautuksen (ihan oikein tähän asti). Droppaat väärään paikkaan, pelaat kuppiin. Siitä saat penaltit ja homma jatkuu.

2. Tämä tapaus, missä et ole varma, saatko ottaa vapautuksen, jolloin ilmoitat pelaamasi vaihtoehtoisen pallon. Kaikki tapahtuu kuten yllä, mutta nyt et saa vaihtoehtoisella pallolla tulosta koska sääntö 3-3 b (i) kieltää sen.

Ja näillä kahdella tapauksella ei sääntömielessä ole mitään tekemistä keskenään, koska lähtökohta on eri.

Auttoiko?

Auttoi ja ei auttanut. Auttoi sikäli, että alan uskoa että tuon parempaa selitystä ei ole tarjolla. Sinä mielessä ei auttanut, että perustelut sille, miksi näiden kahden tilanteen pitää olla niin totaalisen irralliset, jäivät edelleen vähän hämäriksi. Pelkästään sääntökirjaa lukemalla en olisi itse mitenkään osannut päätyä tuohon lopputulokseen. Dekkari tarjoaa lopputuloksen, mutta jättää välivaiheita pääteltäviksi. Voidaan totta kai päätellä, että siinä tilanteessa droppaaminen väärään paikkaan ja siitä jatkaminen on sääntöjen vastaista, vaikka se muulloin voisikin olla sääntöjen mukaista, koska tehty tulos mitätöitiin dekkarin ratkaisussa tällä perusteella. Mutta olisiko tämä sama pitänyt pystyä päättelemään jotenkin muutenkin? Jäljelle jää pelko siitä, että säännöistä voi löytyä vaikka kuinka monta muutakin paikkaa, joihin ei ole mitään mahdollisuuksia (taka)rivigolfarin päästä kiinni, vaikka miten tankkaisi sääntöopusta.