Re: Vaihtoehtoinen pallo - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVaihtoehtoinen palloRe: Vaihtoehtoinen pallo

#288087 Ilmoita asiaton viesti
PG

Cleve kirjoitti: (14.4.2010 22:38:27)
Määritelmän mukaan pallo on kadonnut, kun pelaaja lyö korvaavaa palloa, oli ’korvaus’ sallittu tai ei.

Mistä näitä sikiää? ;):D

Määritelmän mukaan pallo on kadonnut mm., jos ”pelaaja on lyönyt korvaavaa palloa.” e. The player has made a stroke at a substituted ball. Huom. aikamuoto. Se edellyttää, että pelaajalla on ollut tiedossa, että hän lyö korvaavaa palloa. Vain näin hänellä tulee mahdollisuus siihen, että hän on lyönyt korvaavaa palloa. Tässä pelaaja löi vaihtoehtoista palloa.(Tai oikeammin hän löi toista palloa, johon hänellä on oikeus säännön 3-3 perusteella).

Pallo pelissä määritelmässä sanotaan, että” mikäli pallo on korvattu toisella pallolla riippumatta siitä onko tämä sallittua, tulee korvaavasta pallosta pelissä oleva pallo”. Huom. aikamuoto tässäkin: mikäli pallo on korvattu. Tässä ei ollut korvattu.

KL mainitsi taannoin, että sääntöjä sovellettaessa tarkoitus on joskus tekoa tärkeämpi kriteeri, joskus se on toisin päin. Mielestäni tässä casessa tarkoitus ajaa teon yli kirkkaasti. Pelaaja ei päättänyt, että hän lyö alkuperäiselle pallolleen korvaavan pallon, vaan että hän lyö alkuperäiselle vaihtoehtoisen pallon. Korvaavan pallon lyöminen tien vierestä olisi tekona rangaistava teko. Mielestäni tällaista ajatusmallia ei voida soveltaa tapaukseen, jossa on epätietoisuutta menettelytavoista.

Cleve: ”Totta kai palloilla on toistensa kanssa tekemistä, sama pelaaja niitä jostain syystä pelaa. Tapaukset liittyvät toisiinsa jo sääntöjenkin takia. Minäkö ajattelen mutkikkaasti? ;-)”

Sama pelaaja ja pudottamispaikka ovatkin ainoat yhteiset tekijät. Kun vaihtoehtoinen pallo on pudotettu, siitä tulee toinen pelissä oleva pallo. Kummankin pallon lyönnit on laskettava erikseen. Näin ei ole, jos alkuperäinen pallo korvataan. Silloin korvaavalla pallolla tehdyt lyönnit lisätään alkuperäisellä pallolla tehtyihin lyönteihin.

Jäin ihmettelemään logiikkaa, jossa vaihtoehtoisesta pallosta tulee alkuperäiselle pallolle korvaava pallo silloin, kun alkuperäinen pallo on kadonnut. Esim. jos alkuperäinen pallo katoaa kolmannessa lyönnissä ja vaihtoehtoisella pallolla on tehty jo kymmenen lyöntiä, niin korvaako vaihtoehtoinen pallo silloin alkuperäisen? Eli 5. lyönti lähtee pallolla, jolla on jo lyöty kymmenen lyöntiä, eikä vaihtoehtoista enää ole olemassakaan! Ja pelaaja on ilmoittanut, että vaihtoehtoisen pallon tulos otetaan huomioon, jos säännöt sen sallivat.