Re: Vaihtoehtoinen pallo - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVaihtoehtoinen palloRe: Vaihtoehtoinen pallo

#288074 Ilmoita asiaton viesti
PG

Lähtötilanne: Elmeri luuli tiellä olevaa palloa omakseen. Hän ilmoitti pelaavansa kahta palloa säännön 3-3 mukaisesti, koska ei tiennyt, saako tieltä vapaata droppia vai ei.
Jatko: Elmeri pelasi vaihtoehtoisen pallonsa reikään asti. Väärää palloa Elmeri pelasi kaksi lyöntiä, mutta jatkoi omalla pallollaan heti, kun havaitsi pelanneensa väärää palloa.

Mielestäni ratkaisu on helppo ja yksinkertainen, mikäli kumpikin peli pidetään ihan omana pelinään. Pitää vain kysyä

– 1. Pelattiinko vaihtoehtoisella pallolla sääntöjen mukaisesti. Vastaus on ei.
– 2. Pelattiinko alkuperäisellä pallolla sääntöjen mukaisesti. Vastaus on kyllä.

Seuraavaksi tutkitaan sääntöä 3-3b. Tuloksen määräytyminen:
”Jos kilpailijan etukäteen tuloksessa huomioon otettavaksi tarkoittamallaan pallolla on pelattu sääntöjen mukaisesti, hänen tuloksensa on tällä pallolla saatu tulos. Muussa tapauksessa toisella pallolla saatu tulos otetaan huomioon, edellyttäen, että tällä pallolla on pelattu sääntöjen mukaisesti.”

Tulos on siis alkuperäisellä pallolla saatu tulos.

Onko tämä periaate ’pelin henki’? Clevekin voi olla oikeassa, mutta jotenkin aika mutkikkaalta Cleven ratkaisu tuntuu. Luotan siihen, että KL selvittää asian kahden viikon sisällä.

P.S. Varmistetaan nyt vielä, mitä sanotaan säännössä 15-3 Väärä pallo. b. Lyöntipeli: ”Jos kilpailija lyö väärää palloa, hänen pitää lisätä tulokseensa kaksi rangaistuslyöntiä. Kilpailijan pitää korjata erehdyksensä pelaamalla oikealla pallolla tai jatkaa sääntöjen mukaisesti. … Väärällä pallolla pelattuja lyöntejä ei lasketa kilpailijan tulokseen…”. Eikös se tähän tapaan mennyt sillä omalla, oikealla ja alkuperäisellä pallolla…