Re: Vacon Open ’cädit’ - Golfpiste.com

24.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][20]
KilpailuaSuomalaista
#200130 Ilmoita asiaton viesti

Ballmarker kirjoitti: (17.8.2014 5:28:44)

Rauski kirjoitti: (16.8.2014 22:34:49)
Sitten kun olet kädännyt reilut 200 kertaa alkaa jotain jo ymmärtämään mistä siinä on kysymys.

Onko tosiaan noin? Vai voisiko sittenkin olla niin, että normaaleilla hoksottomilla varustettu ihminen alkaa muutaman kymmenen kädäyskerran jälkeen ’jotain jo ymmärtämään mistä siinä on kysymys’? Ehkä viimeistään jo sadannen kädäyksen jälkeen sitten täysin ymmärtääkin asian? Vai tarvitseeko hitaammin hoksaava tosiaan reilut 200 kertaa ennen kuin vasta ’alkaa jotain ymmärtämään’?

Taitaa olla vaikeata hommaa….

Sen tietää vasta kun on kädännyt tarpeeksi, saattaa olla, että ennen sitä luulee tietävänsä, vaikka olisi kuinka hyvät hoksottimet. Toi homma nyt on vaan sellaista jatkuvaa oppimista, ihan kuten itse pelikin, riippuu ihan siitä miten siihen asiaan suhtautuu ja mitä asioita ósaa siitä hommasta hakea. Tuosta hommasta ei silloin opi yhtään mitään kun pelaajan peli sujuu mallikkaasti, siinä vaan mittailee ja antaa keppiä käteen ja pelaaja vetelee hienoja lyöntejä väylille ja lähelle kuppia. Silloin vasta hyvä ja pitkä kokemus kädäämisestä astuu esiin kun tulee ne muutamat huonot lyönnit ja/tai olosuhteet on hankalat ja vielä muuttuu kierroksen aikana. Täytyy tuntea pelaajaa hyvin, lyöntivalikoima, lyöntipituudet, tuulen vaikutukset, flaierimakuut (onko vai ei). Isoin asia varmaankin greenien muuttuminen kierroksen aikana ja miten pallon mahdollinen käyttäytyminen muuttuu kierroksen edetessä, onko greeni kenties ollut kokoajan auringossa vai onko se ollut paljon varjossa aamuleikkauksen jälkeen jne. Pallon käyttäytyminen greenillä voimakkaan sateen aikana tai sateen loppuessa lähestymisissä tai puttaamisessa onkin sitten ihan oma maailma, jossa pitääkin jo tietää jo aika paljon asioita, noi saa jokainen ihan itse löytää miten parhaiten näkee. Niin erilailla ne käyttytyy riippuen monista eri asioista. Kesäkuu oli erittäin hyvä oli tämänkin oppimisen suhteen kun vettä tuli reippaasti lähes joka kisassa eri kentillä, suorastaan harvinaista herkkua noi kelit oppimisen suhteen. Kun pelaaja kehittyy ja oppii myös vaihtoehdot lisääntyy. Tietty pelaaja oppii pelatessaan, mutta välttämättä ei aina hänellekään tule mieleen se kenties paras vaihtoehto jatkolyönnin suhteen. Se on parhaimmillaan erittäin hyvä keskustelusuhde jossa haetaan parasta mahdollista ratkaisua seuraavaan lyöntiin ja miten sieltä jatkossa pääsee eteenpäin mahdollisimman vähillä vaurioilla, kenties jopa pelastaa koko hankalan tilanteen kunnialla niin että palaaja uskoo omiin mahdollisuuksiin eikä ole epäilyä ennen lyöntiä sen onnistumisesta. Mieleen hiipuva epävarmuus on oikeastaan pahinta mitä voi olla lyönninkannalta.

Tossa nyt ihan vähän pintaraapaisua asiaan, ehkäpä joku sai siitä jotain, hyvän kädin merkitys pyörinee olosuhteista riippuen siellä 0-4 lyöntiä/kierros ja jos maksimi toteutuu niin kolmen rundin kisassa se on 12 lyöntiä, siinä voi jokainen miettiä mitä se merkitsee sijoituksessa. Mutta ei se kädikään täydellinen ole ikinä, voi tulla ihan samalla tavalla virhearvio kuin muutenkin pelataessa, niistä täytyy taas oppia ja se vähenee kierrosten lisääntyessä.