Re: Vacon Open ’cädit’ - Golfpiste.com

17.–24.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][30]
KilpailuaSuomalaista
#200150 Ilmoita asiaton viesti
ts

J-PS kirjoitti: (18.8.2014 12:22:09)

Hurricane kirjoitti: (17.8.2014 22:19:32)

ENNEN… vapaaehtoisten cäditehtävien julkistamista olisi kannattanut miettiä asiaan sopivaa ohjeistusta. Kaikki vapaaehtoiset eivät välttämättä harrasta golffia itse sellaisella tasolla että voisi tietää/tuntea kaikkia sääntöjä. Tästä siis opiksi ja ensi kerralla toisin!

No ei kai voida olettaa että cädeille aletaan kisajärjestäjän taholta opettamaan lajin perussääntöjä? Olisikohan itsekritiikki hieman pettänyt jos tuollaiseen duuniin hakeudutaan ilman alkeellista perusosaamista? Vai mitäpä luulet että tämä kyseinen pelaaja on asiasta mieltä: himassa nelikuinen esikoistyttö, ansaitsemismahdollisuudet harvassa ja sitten kun sellainen kohdalle sattuu niin joku mailahemmo ryssii vielä kaksi extrapenaa korttiin? Eihän nuo kaksi lyöntiä vienyt mieheltä kuin 272€, mutta on sekin lentolipun hinta ja saattaa loppukaudesta näytellä isoa roolia seuraavan kauden pelipaikkoja jaettaessa. Sanoi olettaneensa että tarjolla olevat cädit olisivat edes jotenkin kartalla hommasta mihin ovat ryhtyneet. Ja mun mielestä pelaajaalla on kyllä oikeus juuri tuollaiseen olettamaan.

J-P Salakari

PS. Jos tästä jotain pitää kisajärjestän oppia niin sen, että jatkossa pitäisi asettaa selkeästi tiukemmat vaatimukset vapaaehtoisille mailahemmoille.

Juuri näin on asia ja ehkä olis hyvä kysyä vapaaehtoisilta että osaako varmasti toimia kentällä. Eipä silti ehkä pieni perusohjeistus olisi paikallaan, jolla ainakin karkeimmat virheet vältetään, vaikka tuosta kyseisestä tapauksesta ei minulla tapahtumineen käsitystä olekaan.

Mielenkiintoinen kysymys ponnahti myös esiin kisan aikana: Miksi yksi cädi saa cädätä kahdelle pelaajalle samana päivänä? Kiellettyähän yleisesti on esim kierroksensa pelanneen pelaajan toimiminen cädinä iltapäivällä, koska on saanut olosuhteista ja kentästä tietoa ekalla rundilla, mutta cädille tuo on sallittua. Onko tuo vaan jäänyt miettimättä vai onko joku syy moiseen tulkintaan?