Re: Väärän ’pallon’ pelaaminen - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVäärän ’pallon’ pelaaminenRe: Väärän ’pallon’ pelaaminen

#287360 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

KL kirjoitti: (9.5.2010 12:00:28)

vieraspelaaja kirjoitti: (9.5.2010 11:37:31)
Sienen katsominen palloksi johtaisi pelaajan diskaukseen säännön 5-1 rikkomisesta. Sieni ei mitenkään voi täyttää hyväksyttyjen pallojen mittoja, painoa tai symmetrisyysedellytyksiä. Erehdys ei poista rangaistavuutta.

Väärän pallon pelaamista on vasta tietoinen pallon lyöminen tai sen yritys (ei nostaminen tai pudottaminen tai tähtääminen). Vahingossa tapahtunut lyöminen (harjoistussvingi osuu piilossa olevaan palloon, tai omaan palloon tähdätty lyönti osuu sen vieressä näkyvissä tai piilossa olevaan väärään palloon) ei ole väärän pallon pelaamista.

Näyttäisi siltä, että ilman palloa voi tehdä lyönnin, mutta ei voi pelata väärää palloa.

Niin, voisiko asia olla näin yksinkertainen:

Kun pelaaja lyö jotakin omaksi palloksi luulemaansa, eli määritelmän mukaisesti hänen aikomuksensa on lyödä palloaan (engl. the ball), hän todellisuudessa lyö pallostaan hudin? Lyönti siis lasketaan eikä mitään rangaistusta tuomita, koska sieni ei voi olla (väärä) pallo.

Saattaisi olla noinkin. Karsastaa vain se, että tuolloin menetellään luulojen eikä tosiasioiden mukaan. Itse en pitäisi lyöntinä sellaista mailan liikettä, joka suuntautuu kohti muuta esinettä kuin golfpalloa. Mahdollista tietenkin on, että pallo sijaitsee lähellä sientä ja maila osuu sieneen. Se on varmastikin huti ja lasketaan lyönniksi.

Tämä sienen lyöminen pallona taitaa olla todellisuudessa sangen harvinainen juttu, joita on kiva spekuloida. Kuten esimerkiksi sitä, että joku lyö erehdyksessä kentälle eksynyttä pingispalloa. Se on pallo, mutta ei pelissä oleva golfpallo. Yleensähän sientä lyödään siksi, että se on lyöjän mielestä väärässä paikassa tai muuten kiusallinen … Koska pidän hyvistä ruokasienistä, niitä mailalla tuhoavien pitäisi ottaa vapaaehtoisesti tuhdit penaltit.