Re: Väärä viheriö - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötVäärä viheriöRe: Väärä viheriö

#278036 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (19.10.2012 21:53:58)

PG kirjoitti: (19.10.2012 21:01:11)

Golfin sääntöihin liittyy periaate: samasta teosta sama rangaistus. Verrataan väärällä viheriöllä tehtyjä 1-5 puttia, joista toiset on putattu oikealla pallolla ja toiset väärällä pallolla. Tarkoituksena on saada pallo reikään. Molemmat pelaajat luulevat reiän olevan oikean viheriön reikä. Sääntöjen kannalta teot eivät ole samat, mutta pelillisesti teot ovat täsmälleen samat. Oikeaa palloa lyönyt saa 3-7 lyöntiä (2 penttiä + 1-5 lyöntiä), väärää palloa lyönyt 2 lyöntiä (vain rankku lasketaan). Niinkö, KL?

Täsmälleen, olet ymmärtänyt aivan oikein. Joskus pelaajalla käy hyvä ja joskus huono tuuri, tyhmyydessäkin 😉

Eli jos pelaajat lyövät toistensa palloja, niin molemmille käy mahtava tsägä: kumpikin pääsee kahdella rankulla, vaikka kuinka töpeksisi.

Jos pelaajat erehtyvät lyömään omia pallojaan, käy todella köpelösti: kumpikin saa vähintään 3, putterin ollessa kylmä jopa 7 lyöntiä ja mahdolliset muut rankut päälle (viheriön pinnan kokeileminen, pelilinjan parantaminen yms.).

Hieno tulkinta!

P.S. Oikean pallon pelaajallekin käy hyvä tuuri, jos oikea tuomari sattuu paikalle. Pelaamista ei tarkastella lyönti lyönniltä, vaan kokonaisuutena: väärään reikään pelaaminen väärällä viheriöllä. Tällainen tapaus on kilpailuissa erittäin harvinainen, kuten kaikki säännön 1-4 alla käsiteltävät tapaukset. Siksi niistä ei ole sääntöä. Oman ratkaisuni olen jo esittänyt.