Re: Uusi pelimuoto - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötUusi pelimuotoRe: Uusi pelimuoto

#281708 Ilmoita asiaton viesti
KL

Ballmarker kirjoitti: (19.10.2011 5:50:07)

KL kirjoitti: (18.10.2011 21:50:23)

Ballmarker kirjoitti: (18.10.2011 18:30:30)
Kuulostaa varsin järkevältä, mutta asiahan on niin, että järjen käyttö ja golfpelin säännöt eivät useinkaan kohtaa (vrt. esim. sallittu mailojen ylisuuri lukumäärä). Joten sääntömuutoksia tuohon suuntaan tuskin on odotettavissa.

Toivottavasti ei. Niitä järjenvastaisia sääntöjä on kuitenkin hiottu tuommoiset parisataa vuotta, joten ihan pielessä ne eivät oikein voi olla.

Mikään tai kukaan ei kiellä pelaamasta yhdellä tai kahdella mailalla ja muutenkin sohia palloa miten huvittaa. Sosiaaligolfia voi harrastaa monella tavoin, mutta kilpagolfia vain yhdellä.

Tiedän. Kysymys onkin siitä, onko siinä mitään järkeä, että sääntöjen mukaan mailojen enimmäismäärä on 13, kun yhtä lailla toimivaan golfpeliin riittäisi hyvinkin 8 mailaa. Järkevästi ajatellen tämä voisi olla sääntöjenkin mukaan maksimimäärä. Ei se kilpagolfkaan siitä mitenkään kärsisi, pikemminkin päinvastoin, kun mailojen käyttelyn luova variointi lisääntyisi.

Tottakai kilpagolfia voi harrastaa vain yhdellä tavoin, mutta mitään muuta estettä sen sääntöjen muuttamiseen globaalitasolla mailojen määrän osalta ei ole kuin takertuminen parisataa vuotta vanhoihin käytäntöihin, joita mailanvalmistajat tietysti innokkaasti pönkittävät.

Kenties sinulla on vielä toivoa, mailoja sai nimittäin ennen vuotta 1938 (Euroopassa 1939) kantaa mukanaan rajoittamattoman määrän. Nykyinen 14 mailan rajoitus on siis verraten tuore lajin ikään nähden 😉