Re: uusi case olikin helppo :-( - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötLisää pientä aivojumppaaRe: uusi case olikin helppo :-(

#290914 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (27.4.2009 10:24:45)

jykitee kirjoitti: (27.4.2009 0:16:48)

KL kirjoitti: (23.4.2009 11:09:53)
[Kyllä tässäkin täytyy käyttää hyväksi kaikkea saatavilla olevaa tietoa. Jos kukaan ei ihan oikeasti näe mihin pallo meni, niin silloin täytynee pitää pallon oletettuna katoamispaikkana sitä kohtaa, josta se alkuperäinen löytyy (jos ei löydy, paikalla ei tietenkään ole väliä). Pelaaja kuitenkin on vastuussa tekemisistään, joten jos hän lyö varapalloa toistamiseen eikä tiedä kuinka kaukana alkuperäinen pallo on, hän ottaa tietoisen riskin.

Hmmm… Miksi ko. tapauksessa varapalloa pitää lyödä toistamiseen, jotta siitä tulee pelissä oleva? Eli minkä säännön mukaan varapalloa voi ylipäätään pelata lähempää lippua kuin alkuperäisen pallon oletettu sijainti?

Varapallon saa säännön 27-2 mukaan pelata ajan säästämiseksi aina, kun pallo on saattanut mennä OOB tai kadota vesiesteen ulkopuolelle. Sääntö ei erittele sitä, pelataanko varapallo lähempää vai kauempaa kuin missä alkuperäinen pallo todennäköisesti on.

Mutta sitten kun sitä varapalloa pelataan uudelleen, tuo samainen sääntö kertoo, että varapallo muuttuu pelipalloksi, kun sitä pelataan lähempää reikää kuin missä alkuperäisen pallon todennököinen paikka on.

Tuo sääntö muuten sanoo, että

b.When Provisional Ball Becomes Ball in Play
The player may play a provisional ball until he reaches the place where the
original ball is likely to be.

Näinhän se normaalisti menee, että lähestytään samalla reikää ja sitä alkuperäisen pallon paikkaa. Tässä casessä tilanne on nurinkurinen eikä ole tarkoituskaan lähestyä varapallolla alkuperäisen pallon paikkaa. Tulkintaa ei tästä mielestäni kuitenkaan löydy, koska

If he makes a stroke with the provisional ball from
the place where the original ball is likely to be or from a point nearer the
hole than that place
, the original ball is lost and the provisional ball becomes
the ball in play under penalty of stroke and distance (Rule 27-1).

Näin minä sen säännön ymmärrän, eli varapallon saa pelata (siis laittaa peliin) lähempää kuin alkup. pallon tod.näk. paikka, mutta sen jälkeen jos sitä pelaa lähempäna reikää kuin tuo paikka, niin varapallosta tulee pelipallo.

Joo, näinhän se menee, tämä case on päinvastainen ja nurinkurinen tapaus, koska ajan säästämis -momentti ei tässä toteutunut, koska kun palloa etsittiin pitkään griinin takaa, niin takana tuleva ryhmä ei oikein voi lyödä, koska eivät näe griinin taakse, koska siis nostettu griini…