Etusivu›Foorumit›Yleistä›Uudenmaan kenttähankkeet uudella vuosikymmenellä›Re: Uudenmaan kenttähankkeet uudella vuosikymmenellä
Kun suomalainen keskiverto ikääntyy, niin golf voisi olla seuraava sauvakävelyn muoto. Siinä olisi myös aivotoimintaa stimuloivaa tekemistä toisin, kuin pyörätietä nylkyttäessä.
Kohta pompsahtaa Suomen ns. rikas segmentti eläkkeelle ja heillä todennäköisesti on enämbi taloudellisia mahdollisuuksia pitää kunnostaan huolta. Moni on kuitenkin varmaan hyvin epäileväinen golfin suhteen, koska sillä on alppihiihdon, tenniksen ja purjehduksen tavoin taakkanaan aikaisemmista vuosista elitistinen leima.
Mitä terveempinä nämä vanhukset eläkkeitään viettävät, sitä vähemmän yhteiskunta joutuu heidän hoivaamiseensa panostamaan. Jos kunnat ja mahdollisesti valtiokin sijoittaisivat hyvissä ajoin edes osan tuosta summasta kunnallisen par-3_4-kenttäverkostoon, saataisiin kaksi härkästä.
Toisaalta keskivertovanhuksille mielenkiintoista tekemistä, joka aktivoisi kärsimään vähemmillä hoidoilla ja toisaalta nuorille persaukisille tapa lähestyä tätä kalliiksi miellettyä lajia. Puolivarakkailta vanhuksilta kerättäisiin jonkinlainen askartelu ja virikemaksu, jolla pääsisi jakamaan hyvää lasten ja nuorten parissa uuden terveyttä parantavan harrasteen parissa.
Sosiaalistettaisiin erakoituvat vanhukset nuorison kanssa samoille kunnallisosuuskuntakentille viettämään aikaa yhdessä. Samalla hyviä käytöstapoja ja ystävällistä käytöstä korostava golfkulttuuri pyyhkäisisi keski-ikäisten hämmästykseksi nuoret pois kaduilta kesäksi ja vanhusten tekemällä tehty viriketoiminta voitaisiin tarpeettomana lopettaa.
Voi toki olla, että nämä tyhjästä varakkuutensa nyhtässeet nousukkaat eivät osaisikaan käyttäytyä eläkkeelle jäätyään ja alkasivat äksyillä, kun ei enää ole ketään käskettäviä kotioloissa, kun puoliso joko on mukautunut tai siirtynyt esi-isien maille.
Samalla nuoret oppisivat paremmin arvostamaan ikäihmisiä, joita näkee nykyään vain elokuvissa ja hoitolaitosdokumenteissa.