16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötUlkona/kentälläRe: Ulkona/kentällä

#270837 Ilmoita asiaton viesti

tepi62 kirjoitti: (4.8.2014 10:50:14)

Ezayaz kirjoitti: (3.8.2014 21:46:20)
…? Missä siis päättyy kentän raja ja mikä on kentän ja pelialueen tarkempi määritelmä? Tämä lienee ihan triviaali tapaus, mutta metsässä pelailu …

Tuleeko sitä vastausta vai ei??

Kenttä (Course)
”Kenttä” on toimikunnan määräämien rajojen muodostama alue (ks. ääntö 33-2).

Ulkona (Out of Bounds)
”Ulkona” on kentän rajojen ulkopuolella oleva alue tai toimikunnan ulkona olevaksi alueeksi merkitsemä kentän osa.

Kun ulkona on rajattu paaluin tai aidalla tai määritelty näiden takaiseksi alueeksi, rajaviiva kulkee maassa paalujen tai aidan tukipylväiden kenttää lähinnä olevan sisäpuolisen reunan mukaan (pois lukien vinot tukisiteet). Jos käytetään sekä paaluja että merkkiviivoja, paalut osoittavat ulkona olevan alueen sijainnin ja luonteen sekä viivat määrittelevät kentän ulkorajan. Jos ulkoraja on merkitty maahan viivalla, on itse viiva ulkona. Ulkoraja kulkee pystysuoraan sekä ylös- että alaspäin.

Pallo on ulkona, kun se on kokonaan ulkona. Pelaaja saa seistä ulkona pelatessaan kentällä olevaa palloa.

Ulkorajana olevat rakenneosat kuten muurit, aidat ja paalut eivät ole haittoja ja niiden katsotaan olevan kiinteästi paikallaan. Paalut, jotka kertovat alueen olevan kentän rajojen ulkopuolella, eivät ole haittoja ja niiden katsotaan olevan kiinteitä.

Huomautus 1: Ulkorajaa ilmaisevien paalujen tulisi olla valkoisia.

Huomautus 2: Toimikunta voi paikallissäännöllä julistaa paalujen, jotka kertovat alueen olevan kentän rajojen ulkopuolella, mutta eivät määritä ulkorajaa, olevan liikuteltavia haittoja.