Re: Tuloskortin merkintä - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTuloskortin merkintäRe: Tuloskortin merkintä

#286251 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (18.8.2010 10:58:37)

Walsh kirjoitti: (18.8.2010 8:35:47)

KL kirjoitti: (17.8.2010 20:01:49)

Walshin kommenttia

Walsh kirjoitti: (17.8.2010 14:34:21)
Siellä ei aina välttämättä ole yhtään mitään lukuja…

en oikein ymmärtänyt. Tyhmä on sellainen peluri, joka ei omia tuloksiaan kirjaa paperille. Tai sitten luottaa muistiinsa kuin vuoreen. Toisaalta kyllä minäkin osaan kierroksen jälkeen luetella ja kuvailla jokaisen lyöntini, mutta kirjaan silti omat tulokseni aina kahteen korttiin: kisakorttiin ja toiseen korttiin tilastointia varten.

Parikin vaihtoehtoa.. Joillakin kentillä on tuloskortissa irroitettava ’merkkarin’ rivi, eli sinne merkityt omat tulokset saa revittyä pois kortista ennen palautusta. Myös yleinen käytäntö on, että merkitsijä sotkee omat lukunsa yli, jolloin korttiin jää vain pelaajan tulokset. Tai sitten kuten mainitsit, itsekin kirjaan tulokset tilastokorttiin, mutta en kisakorttiin pelaajalle, jolle toimin merkitsijänä. Kaikissa näissä tapauksissa siellä siis ei lue (tai ole luettavissa) muuta kuin pelaajan tulokset. Hymiö.

Juu, minäkin olen joskus nähnyt niitä kortteja, joissa merkkarin numerot on sutattu piiloon enkä tänä päivänä käsitä siihen syytä. Siitä on nimittäin pirun helppo jälkeenpäin katsoa ovatko nuo numerot samat kuin siinä pelaajan tuloskortissa. Joskus on nimittäin jouduttu niinkin tekemään tarkistuksia kisan jälkeen. Tänä päivänä oletetaan turhankin hanakasti, että kaikki kisapaikalta poistuneet saadaan kännykällä tavoitettua epäselvyyksien selvittämiseksi. Mitäs tehdään, kun pelaajaa tai merkkaria tai molempia ei tavoitetakaan ja tuloskortissa on epäselvyys ja pelaajan tulokset kanssakilpailijan tuloskortista sutattu piiloon?

Nyt joudun myöntämään, että sääntötietämys loppuu tässä kohtaa (sääntökirjastakaan ei ole apua), mutta saako ylipäätään toimikunta tarkistaa tuloksia muusta kuin pelaajan kortista? Muilta ihmisiltä – merkitsäjältä, caddielta, katsojilta – kyllä, mutta voihan tuossa kortissa olevat merkinnät tarkoittaa oikeastaan ihan mitä vaan (ainakin teoriassa, putit, hyvät lyönnit, kolmannen ryhmän pelaajan lyönnit…).

Sääntöjen mukaan pelaaja on vastuussa tuloskortistaan. Tuohon vastuuseen sisältynee vastuu myös tulosten luettavuudesta, vaikka säännöissä ei asiaan otetakaan kantaa. Tarkoitus ei varmasti ole jokaiselle pelaajalle soitella perään, että mitäs teit väylälle #13. Mitäs tehdään -kysymykseesi MUTU-vastaus olisi DQ 6-6b, mutta painottaen, että tämä ei ole varma tieto.

Pilkunviilaamisen voisi tietty näistä spekuloinneista siirtää tuloskortin tarkastamiseen ja täten lupaankin viikonlopun mestiksissä huolella tarkistaa, että allekirjoittamieni korttien luvuista saa selvää!