Re: Tulikohan tehtyä töppäys ? - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTulikohan tehtyä töppäys ?Re: Tulikohan tehtyä töppäys ?

#271364 Ilmoita asiaton viesti
KL

hussoja kirjoitti: (18.6.2014 9:37:07)
Ketjun aloittaja selventää viimeisen kerran tapahtuman kulkua. ( En voinut kuvitellakaan, että näin kiharan jutun sain aikaiseksi). Lyhyesti siis: 1 pallon löin veteen. Lyöntini jäi 4 m vaajaaksi lipusta, joten päätin siirtyä 4 m eteenpäin edellisen lyönnin paikalta. Olin edelleen tiiauspaikalla – keltaisten etupuolella – , olin lipun ja vesiesteen ylityspaikan linjalla. Silmäkulmasta näin edessäni avautuvaa maisemaa; naisten tiiboxin ja selkäni takana keltaiset merkkipaalut. Alitajuntaisesti tiiasin pallon – keltaisten etupuoelle, vesiesteen ylityslijanlle – kunnes kanssapelaajani sanoi paikan olevan ok, mutta en voi tiiata palloa. En tietenkään. Niinpä palasin kiltisti edellisen lyönnin paikalle, keltaisten merkkipaalujen taakse tiiboxiin ja sainkin palloni viheriölle. Näin se meni.

Tämän selostuksen perusteella sanoisin, että töppäys tuli tehtyä. Viittaan kirjoittamani viestin #19 viimeistä edelliseen kappaleeseen.

Sen verran kuitenkin mietin tuota lisää, että pelaajan (= sinä) motiivi vaikuttaa tähän merkittävästi. Jos olit tiiaamassa palloasi tiipaikalle ja siis lyömässä uutta palloa sieltä (sääntö 26-1a / 27-1), virheen sai korjata rangaistuksetta. Jos taas olit jatkamassa peliäsi nk. lipun linjassa taaksepäin (sääntö 26-1b), niin siinä tapauksessa tuli töpeksittyä ja loppujen lopuksi pelasit väärästä paikasta.