Re: Tsemppausketju, HCP 20 -> 15 -> 10 - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluTsemppausketju, HCP 20 -> 15 -> 10Re: Tsemppausketju, HCP 20 -> 15 -> 10

#206933 Ilmoita asiaton viesti

Golfinn kirjoitti: (12.9.2013 19:28:56)

get in the hole! kirjoitti: (12.9.2013 16:40:44)
Jos tällä hetkellä hyvä haltia kysyis multa kumman otat, joka par nelkulla olet satasessa tai alle lyömässä kakkoslyöntiä, tai että olisin tosi hyvä lähipelaaja, ei valinta olisi vaikea.

Olisipa ollut hyva haltia mukana matkassa viikon alussa kun pelasin suosikkikenttaani tuolla Washingtonin osavaltion puolella. Oli meinaan niin, etta kun pelaa par-nelosta 530jaardin mitalla, olisin halunnut myos olla alle satasessa, josta puolikas gappi pahalle griinille. Nyt ei niinkaan ollut, vaan jouduin tuikkamaan puu-nelosta griinille. Vieri kuitenkin yli, josta hyva lahipeli pelasti par:in.

Kaksi reikaa myohemmin edessa oli 255 jaardinen par3. Onneksi lahipeli pelasti taas… Etuysilla (jonka pelasin kahdesti tipsien takarajalta) on mittaa 4000jaardia. Riittaa 😉 Golf ei ole niin yksinkertainen peli, etta voisi kuvitella pelaavansa ’tee box’ -> 100jaardia x14.

Svingi ja lahipeli ovat kaksi taysin eri asiaa, jotka taydentavat toisiaan. Eivat poissulje toisiaan. On golfari milla tasolla tahansa (kysykaa vaikka Michelsonilta tai vaikka silta maailman ykkoselta), hyva lahipeli on se milla se tulos pidetaan aisoissa. Pitkapeli antaa mahdollisuuden hyvaan scoreen, mutta lahipelilla se score tehdaan.

Ymmarran toki, etta tuossa on kyseessa toivomus hyvalle hengettarelle. Ei siina mitaan. Kuhan nyt vastasin huvikseni… 😉

Tuon voisi tulkita myös niin ettei Philin pitkä peli ole riittävää, vaan tekee tulosta hyvällä lähipelillään..?
Noilla kavereilla on molemmat asiat balanssissa, eikä niiden tekemistä voi verrata meikäläisiin.

Edelleenkin väitän, että parin teko on oleellisesti helpompaa 100, kuin 150 (oli ne sitten jaardeja tai metrejä).
Tuolla kuvailemallasi monsteriväylällä joutuu slaissaava klubipelaaja lyömään 3 väylälyöntiä, mutta pitempilyöntinen hemmo (niinkuin sinä!) on griinillä tai sen vieressä kahdella nasautuksella joka oleelisesti helpottaa myös lähipeliä.

Mikään ei kuitenkaan estä pitkälyöntistä hemmoa olemasta viellä jopa kohtuullinen lähipelaaja, eli niinkuin sanoit nämä eivät sulje pois tosiaan, mutta jos osaamisjärjetystä minulta kysytään (ei kysytä, mutta vastaan kuitenkin) niin asetan pitkän pelin osaamisen etusijalle.