Re: Toppi-lyönnit pois?- Ihmettelijä - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluToppi-lyönnit pois?Re: Toppi-lyönnit pois?- Ihmettelijä

#239079 Ilmoita asiaton viesti
ts

Ihmettelijä kirjoitti: (30.6.2007 11:09:34)
Olen totaalinen aloittelija ja aina silloin tällöin kärsin topeista ja liian matalaksi jääneistä rautalyönneiksi. Tuntui, että vaikka toppia ei tulekaan, ei pallo nouse tarpeeksi korkealle. Ihmettelin, mistä vika voi johtua ja yritys-erehdyksellä paikallistin ongelman oikeaan ranteeseen ja erityisesti ranteiden vapautumiseen.

Sain korjattua vian ajattelemalla oikeaa rannettani, joka oli ollut passiivinen peesailija. Nyt ranteet avautuvat nopeammin ja topit lähes katosivat. Seuraava kysymys:

Kuuluuko ranteiden olla aktiivisia ja tehdä aktiivisesti ranteiden vapautuminen, vai pitäisikö ranteiden olla erittäin rennot/löysät ja ranteiden vapautumisen tapahtua automaattisesti oikealla downswingin nopeudella?

Tuo loppuosa on vähän liian iso kysymys vastattavaksi, mutta heti alkuriveillä heitit varsin olennaisen jutun pelaajan alkutaipaleelta.

Kun pallo ei tahdo nousta pelaajan haluamaan korkeuteen, pelaaja keskiss tehdä jotain sen auttamiseksi. Valitettavasti helpoin tapa osua palloon ja saada se ilmaan, on tehdä kaikki totaalisen väärin; lapaa auki ja leikkurilla alle. Oikeilla liikkeeillä pitää lapaan saada enemmän vauhtia ja mieluiten vartalon tuottamana, jotta pallo lentäisi halutulla tavalla.

Siinäpä se sitten onkin soppa valmis kun oppimisen halu ja ’onnistumisen’ halu taistelevat voitosta. Harmittavasti tuo jälkimmäinen yleensä vie voiton.