Re: Tielle droppaus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTielle droppausRe: Tielle droppaus

#278454 Ilmoita asiaton viesti
KL

King Of Spoon kirjoitti: (5.9.2012 23:42:52)
KL:lle. Ainoa epäselvä asia oli tuo PG:n viestissä 39 esille tuoma asia, jossa jo ennakkoon voitaisiin vaihtaa kätisyyttä, jotta voidaan dropata suoraan tien oikealle puolelle, koska tiedetään, että kätisyyttä joudutaan vaihtamaan, jos dropataan tien vasemmalle puolelle, jossa oikeakätiselle on lähin tiestä vapauttava paikka. Tässä kaksi vaihtoehtoa A ja B.

A. Pallo dropataan tien vasemmalle puolelle vesiesteen ja tien väliin (kapea 30cm raffi). vaihdetaan kätisyyttä jolloin jalat koskettaa tietä. Otetaan uusi vapautus tien oikealle puolelle (vasenkätisenä eli yhden mailanmitan sisäpuolelle tiestä). Vaihdetaan taas kätisyyttä ja lyödään oikealta (tarvittaessa vielä uusi vapautus tien oikealle puolelle, jos jalat koskettaa tietä).

B. Pallo on tien päällä, lähin vapauttava paikka oikeakätiselle on tuo 30cm raffi tien ja vesiesteen välissä tien vasemmalla puolella. Pelaaja vaihtaa kätisyyttä ja droppaa ensimmäisen droppinsa suoraan tien vasemmalle puolelle vasenkätisenä. Vaihdetaan taas kätisyyttä ja lyödään oikealta (tarvittaessa vielä uusi vapautus tien oikealle puolelle, jos jalat koskettaa tietä).

Eli vaihtoehdossa B ei kertaakaan dropata kapealle 30cm raffikaistaleelle, joka on tien ja vesiesteen välissä. Vaihtoehdossa B siis kätisyys vaihdetaan ennen ensimmäistä vapautusta. Onko molemmat vaihtoehdot sääntöjen mukaisia? Tapauksessa A ainakin toimitaan oikein.

Ja toimiiko samat kätisyydenvaihtosäännöt, jos pallo on mennyt suoraan avauksesta kyseiseen 30cm raffikaistaleeseen. Ymmärsin että toimii.

Kiitos jo etukäteen kärsivällisistä vastauksista. Ymmärrys sääntöihin on taas lisääntynyt. Vielä kun saisi pelikaveritkin ymmärtämään näitä erikoistapauksia.

Lähtökohta on se, ettei kätisyyttä vaihdeta huonommalle puolelle siinä toivossa, että saadaan vapautus, vaan sille pitää olla jokin hyväksyttävä syy. Siksi tapa A on oikea ja tapa B on väärä, siis tässä nimenomaisessa tapauksessa.