Re: Tielle droppaus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTielle droppausRe: Tielle droppaus

#278452 Ilmoita asiaton viesti
KL

King Of Spoon kirjoitti: (5.9.2012 21:38:41)
Tässä tapauksessa, johon PG vastasi pallo oli jo tiellä, josta oltiin vapautumassa. Tässä tapauksessa pallo ei ole ollut kertaakaan vesiesteessä, kuten ketjun alussa olleessa esimerkissä. Ihan kiva kuitenkin, että kertasit miten sivuvesiesteestä dropataan. Tässä yhteydessä voi vaan aiheuttaa lisää sekaannusta. Vielä kuitenkin sen verran, että voiko tuossa esille tuomassani tapauksessa jo ennakkoon (kuten PG toteaa) tekeytyä vasenkätiseksi, jos huomaa, että tien vasemmalle puolelle vapautuminen johtaa ongelmiin? Muutenhan tapaus alkaa olla käsitelty…

En ole ihan varma mikä tässä on sinulle epäselvää, mutta yritän silti selventää.

Vapautumiselle on säännöissä määritelty tarkat perusteet ja niitä noudatetaan. Näiden periaatteiden mukaisesti pelaajalla on tiettyjä oikeuksia ja tiettyjä velvollisuuksia. Käsillä olevassa esimerkissä pallo tulee pudottaa enintään kahden mailanmitan päähän siitä pisteestä, josta pallo viimeksi ylitti vesiesteen rajan. Tämä lienee selvää pässinlihaa kaikille.

Nyt kun palloa aletaan dropata, alkaa uusi tarina. Siinä tarinassa kätisyyden vaihtamiselle on selvät perusteet, toisin sanoen aivan huvikseen ei kätisyyttä saa vaihtaa. Tarinassa kätisyyden vaihtamiselle on hyvät perusteet, joten pelaaja saa vapautua tiestä, jolla hän seisoo. Huomattakoon tässä, että vapauduttaessa sivuvesiesteestä tie on aivan samanlainen vapauttava paikka kuin mikä muu tahansa pelialueen osa.

Nyt pelaajan tulee valita lähin vapauttava paikka, jossa hän vapautuu tuosta kiinteästä haitasta, siis tien päällysteestä. Dropattuaan pallon yhden mailanmitan sisään tuosta lähimmästä vapauttavasta paikasta hänellä on tuon Dec 24-2b/17 perusteella oikeus vielä vaihtaa kätisyyttä (vaikkei siihen välttämättä ole tarvetta). Jos tuo tien päällyste (=kiinteä haitta) kätisyyden vaihtamisen jälkeenkin haittaa pelaajaa säännön 24-2a mukaisesti, on pelaajalla oikeus tuosta kiinteästä haitasta vapautua säännön 24-2b mukaisesti.

Summa summarum: kätisyyden vaihdolle tulee jossakin kohdassa olla selvät perusteet (kts. sääntö 24-2 Exception) ja jossakin toisessa kohdassa ei. Näiden kohtien erottamiseen toisistaan tarvitaan paljolti kärsivällisyyttä ja runsasta sääntöjen tutkailua…