Re: Tielle droppaus - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTielle droppausRe: Tielle droppaus

#278449 Ilmoita asiaton viesti

PG kirjoitti: (5.9.2012 9:01:26)

King Of Spoon kirjoitti: (4.9.2012 21:36:37)
Kuitenkin pelaajan täytyy tehdä nuo kaikki kaksi tai peräti kolme peräkkäistä vapauttavaa droppia, eikä suoraan dropata tien oikealle puolelle vaikka lopputulos on sama, eikö? Eli oikeakätinen pelaaja ei voi suoraan dropata (kuten moni kyseisessä paikassa tekee) tien oikealle puolelle. Vaikka tietää jo etukäteen ettei ”voi” lyödä kyseisestä paikasta johon ensimmäiseksi vapautuu.

Voi dropata suoraan tien oikealle puolelle, mikäli valitsee jo ennen droppia pelaamisen vasenkätisenä. Sehän on hyväksyttävä ja järkevä ratkaisu tuossa tilanteessa, kun tiedetään, että tien vasemmalta puolelta tietä ei voi oikeakätisenä pelata. Vaikka lähin vapauttava paikka on nyt lähellä tien oikeata reunaa – lähempänä tietä kuin oikeakätisellä olisi – yksi mailanmitta + sallittu pallon vierimismatka huomioon ottaen pallo saattaa olla jo 1. dropin jälkeen sellaisessa paikassa, että sitä voi lyödä oikealta puolelta ilman haittaa tiestä. Veikkaan, että yhdellä dropilla useimmiten selviää niin halutessaan. Ennen droppia kannattaa kuitenkin harkita, yrittääkö pudottaa pallo sellaiseen kohtaan, että oikeakätisenä saisi vietä uuden dropin tieltä vapautumiseksi. Pääseehän sillä tavalla kauemmas tiestä. Siitä saattaisi olla pelaajalle etua (tai sitten ei).

Pelaajan kätisyys ei vaikuta sivuvesiestedropin pudotusalueeseen mitenkään. Sivuvesiestesääntö sallii pudottamisen (jos pelaaja tämän vaihtoehdon valitsee) kahden mailanmitan päähän ylityskohdasta (jne), pudotusalue on täsmälleen sama aivan riippumatta siitä, onko alueella viheriötä, väylää vai täysin pelaamatonta kivikkoa tai läpitunkematon pensas.
Pelaaja saa tai voi joutua seisomaan esteessä dropin jälkeen