Re: Tielle droppaus - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTielle droppausRe: Tielle droppaus

#278422 Ilmoita asiaton viesti

Eräällä kentällä tien ja vesiesteen välissä on tuollainen 30-50cm välinen raffikaistale. Tien ja raffin välinen raja on hankala määrittää koska osa sorasta on levinnyt raffin puolelle ja lisäksi osa ruohosta kasvaa tien päällä (eli missä kohtaa menee tien ja raffin välinen raja?). Tässä tapauksessa tie on väylän vasemmalla puolella ja tien vasemmalla puolella on vesieste (tien ja vesiesteen välissä on siis tuo 30cm raffikaistale).

Tie on 3m leveä ja pallo on tien vasemmassa laidassa pienessä kuopassa ja makaa vielä huonosti. Pelaaja päättää ottaa vapaan dropin tiestä. Nostettuaan pallonsa pelaaja huomaakin, että lähin vapauttava paikka onkin juuri tuossa 30cm raffikaistaleessa. Ensiksi käydään tietenkin keskutelua siitä, onko tien ja vesiesteen välissä kyseistä raffikaistaletta, koska soraa on levinnyt tieltä raffin puolelle paikoin vesiesteen puolelle saakka. Lopulta kuitenkin pelaaja droppaa pallonsa kyseiseen raffikaistaleeseen ja pallo jää noin 10cm päähän vesiesteestä.

Pelaaja menee pallon luokse ja huomaakin, että eihän hän pysty tästä lyömään, koska jalat joutuisi asettaa vesiesteen puolelle ja vesiesteen reuna on niin jyrkkä ja syvä, että pelaajan jalat olisivat yli puolimetriä pallon alapuolella. Tämän jälkeen pelaaja muistaakin, että hänellä on yksi vasurin maila bägissään, jolla pystyykin lyömään kyseisestä paikasta hyvin.

Nyt tulee eteen seuraava tilanne. Saako tiestä vapautuksen jälkeen kuitenkin asettaa jalat tien päälle ja lyödä vasurin puolelta, koska vapauttavan dropin jälkeen huomaa, että oikeakätisen puolelta lyöminen pelisuuntaan nähden on mahdotonta?

Kotikentälläni kukaan ei edes koskaan droppaa tuohon tien ja vesiesteen väliin, koska väittävät ettei siihen joudu droppaamaan. Perusteluna juuri tuo, ettei tien vesiesteen puolelle pysty ottamaan lyöntiasentoa oikeakätinen pelaaja. Tietääkseni vesieste ei ole syy siihen, että tiestä saisi vapautuksen väylän puolelle. Omasta mielestäni tuo vesieste pitäisi paaluttaa aivan tiehen kiinni, koska se sora leviää nytkin tuohon kapealle raffikaistalle.