Re: Tie junnusta kaukoksi - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäTie junnusta kaukoksiRe: Tie junnusta kaukoksi

#457129 Ilmoita asiaton viesti
a_k

Itse olen 22v, opiskelen ja yritän pelata golffia aktiivisesti. Joka vuosi kevään tullessa alkaa sama pohtiminen, että mihin nyt kannattaa maksaa ja mitä, jotta kesätöistä tienattua rahaa jäisi vielä hyvin säästöön tulevaa lukukautta varten. Siinä vaiheessa kun ns. junnuhinnoilla ei enää päässyt ja pappa betalar -ikä muutenkin ohitettiin, niin alkoi kaikkien Supergolfien ja vastaavien systeemejen käyttö. Ihan vain sen takia, että sillä on minun elämäntilanteessani merkitystä, että maksaako joku 650 vai 850 euroa.

Superilla pelasin käytännössä 2 vuotta junnuiän mentyä ohi, ja ostin sen 20 kerran paketin per vuosi. Tänä vuonna säästin muutaman satasen enemmän, ja maksoin vuokrapelioikeuden, jolla sitten tuli pelattua varmaan yli 50 kierrosta. Sain pelattua enemmän, ja pelaaminen oli joustavampaa esim. ajanvarauksen osalta kuin Superilla. Huonompi puoli oli se, että se on aikalailla saman kentän hinkkaamista, ellei joku(isäukko tms)tarjoa greenfeetä jollekkin toiselle kentälle.

Käytännössä tilanne on kuitenkin niin, että juurikaan mikään kenttä ainakaan tässä pk-seudulla ei tarjoa mitään erityistä opiskelijoille. En toki vaadi mitään opiskelijaetuja tai alennuksia opiskelijatodistusta/opiskelijakorttia vastaan, mutta vastaavia etuja on kyllä muualla yhteiskunnassa ja käsittääkseni monen muun urheilulajin toiminnassa. Se vain lienee niin, että golf-toimintaa ei ole suunniteltu ’kaikenikäisille’, vaikka liikuntamuotona siitä niin hehkutetaankin. Enempikin suunnittelu on tehty sen 40+v myyntipäällikön näkökulmasta, joka pelaa ns. perhegolfia alaikäisten lastensa kanssa.

Tämän lisäksi seuran tarjoama opetus loppuu käytännössä kokonaan juniori-iän jälkeen, mikäli et nyt satu olemaan jotain Suomen huippua. Junnutreeneihin ei ole enää asiaa, kun olet ylittänyt sen kuuluisan junnuiän. Itse pelaan tällä hetkellä 6-7 tasoituksella ja haluaisin kehittyä edelleenkin taidoiltani, mutta ainoa mahdollisuus saada opetusta on aikalailla pro:n yksityistunnit, jotka maksavat n. euron per minuutti. Vakituista opetusta pystyisi harkitsemaan taloudellisten seikkojen valossa vasta kun on jo siirtynyt työelämään. Miksi esimerkiksi seuran perusjäsenille ei järjestetä treenejä ollenkaan, jollain pienemmällä summalla pääsisi mukaan yleisiin ’tunnin ryhmätreeneihin’. Voisi vaikka esim. maksaa opetuksesta järkevän kuukausimaksun, ja sillä saisi kerran viikossa käydä jossain treeniryhmässä mukana.

Jokatapauksessa: opiskeleminen elämäntilanteena asettaa taloudellisia ’haasteita’ golfin harrastamiselle, ellei sitä suostu esim. vanhemmat sponsoroimaan.