5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][10]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluTeknisten analysaattorien rooli kehityksessäRe: Teknisten analysaattorien rooli kehityksessä

#215047 Ilmoita asiaton viesti
ts

B kirjoitti: (1.12.2011 0:00:36)

Tuo lavan taipuma on suurin lag-suuntaan n. 0.04s ennen impactiä hyvillä pelaajilla sekä mitattuna hyvissä tutkimuksissa että mallinnuksissa.

Taas sulta unohtu linkki noihin tutkimuksiin. Laittanet sen myöhemmin.

Sä kun olet niin innokkaasti tukenut esim PG:n aikanaan esittämiä laskelmia ja niiden pohjana olevaa, niin nyt kun alkavat itsekin kertoa hiljalleen totuutta, niin kai sitä voi täälläkin valottaa.

Trackman ei näe mailan lavan asentoa, vaan kaikki siihen liittyvä on kovakoodattuna kaavana järjestelmässä. Koko D-plane on laskennallinen teoria, jota ei ole koskaan missään todistettu oikeaksi mittauksilla, koska todella riittävän hyviä mittauksia ei ole. Esimerkiksi nuo lavan eri kohtien nopeuserot johtuvat juuri oletetusta ja määritellystä kiinteästä ’closuring ratiosta’. Esimerkiksi kummankaan suuntainen gear effect ei näy millään tavoin tutkan antamassa tuloksessa.

Nuo ovat hienoja laitteita mittaamaan pallon lentoa ja jopa kierteen määrää, ja jopa antamaan kohtalaisen hyvää tietoa lavan käyttäytymisestä, mutta ihan vielä niistä ei tieteellisen tutkimuksen pohjaksi ole.

Että semmosta pohdittavaa tähän aamuun.