Re: Täydellinen svingiremontti? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitKilpagolf & harjoitteluTäydellinen svingiremontti?Re: Täydellinen svingiremontti?

#248761 Ilmoita asiaton viesti
Nimetön

tirehtoori kirjoitti: (29.8.2006 21:01:27)
… Lievä huukki on vaihtunut vaeltelevaan lapaan, joka lähettää pallon minne sattuu…

Tämä vaeltelu on tyypillistä remontin alussa, kun uusia ratoja pitää ajatella svingin aikana. Ensin uusi grippi ja stanssi sekä stanssin linjaukset (aiming) kuntoon ja automaattisiksi. Niitä voi miettiä ja testailla muuallakin kuin rangella.Peili on hyvä apuväline. Itse svingiin tunne muutaman tsekkauspisteen kautta. Taakseviennin aloitus (ekat puoli metriä mailan lavan kulkua), mailan varsi vaakasuorassa lavan asennon tarkastus. backsvingin huipulla nyrkkien sijainti ja mailan varren kulma ’planeen’ verrattuna. Ota vaikkapa kuvaa edesta ja takaa lyöntisuuntaan katsottuna. ’Pumppausharjoitusta’ downsvingin aloituksen oikean tunteen saamiseksi ylhäältä takaisin maila vaakasuorana vaiheeseen. Muista pumpatessa oikea jalkojen ja lantion käyttö. Sitten oikea ’Impact’-asento. Se mihin pyritään. On välttämätön oivaltaa, jotta vältyttäisiin vuosin rämpiminen duffi-toppi-rallissa! osuman jälkeinen ’follow-through’ eli ne kuvat joita golflehtien kansikuvat usein näyttävät, kun pallo on juuri lahtenyt kiertoradalle ja käsivarret ovat ojentunett. Nousu loppuasentoon, jossa oikea olkapää kiertyy osoittamaan kohteeseen ja notkeammilla useimmiten selvasti kohteen vasemmalle puolelle (oikeakätisesti lyövät). Tätä kaikkea voi ja kannattaa miettiä ja kokeilla kaikialla muuallakin kuin rangella ( mutta ei pelatessa).
Vähitellen ymmärrys svingistä lisääntyy ja lyönnit paranevat.oikeat liikeradat antavat pohjan rennolle ja rytmikkäälle svingille, jossa ilman repäisyä saadaan mailanpäähän vauhtia ja palloon painetta.
Loppu ajasta eli n. 80% harjoittelusta kannattaa säästää lähipeliharjoitteluun. 🙂

tirehtoori kirjoitti: (29.8.2006 21:01:27)
…Löytyykö kokemuksia svingiremontista? Milloin uusi svingi alkoi kulkea ja paraniko peli?

Kyllä kiitos kysymästä. Useita vuosia on mennyt ja useita on edessä. Viimeisin kuiva jakso oli pari vuotta, tämä vuosi on tuonut ilmeiseti pysyvämpää parannusta, joka on sekä tuntunut että näkynyt tuloksissa. uskoisin, että ’How to break 60 voi olla hiukan työläämpi kuin How to break 70, joka sekin on ottanut oman aikansa ! 🙂