26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTätä ei koskaan tapahdu, mutta….Re: Tätä ei koskaan tapahdu, mutta….

#281165 Ilmoita asiaton viesti
KL

jykitee kirjoitti: (4.2.2012 18:59:10)

KL kirjoitti: (4.2.2012 17:49:42)

k. kirjoitti: (4.2.2012 16:55:06)
Pelaaja A tiiaa pallonsa ja lyö hudin. Se jälkeen hän nostaa pallonsa tiiltä, ottaa tiin pois ja laittaa uuden tiin samaan paikkaan, vähän alemmaksi. Ja laittaa pallonsa sen päälle ja lyö.

Pelikaverit hermostuvat. ”Ei pelissä olevaa palloa saa liikuttaa – 18-2: kaksi rankkua, kun et palauttanut paikalleen” sanoo B. ”Kolmas lähti, sääntö on 27-1, dec 18-2a/1” sanoo tietäväinen C.

A kuitenkin kutsuu tuomarin paikalle ja sanoo toimineensa säännön ’Liikuteltava haitta’ mukaisesti ja jatkaa ”Toinen lähti”.

”Et kuitenkaan pudottanut palloa?” tuomari tarkentaa.

”En, näytä minulle kohta sääntökirjassa, missä sanotaan, että pitää pudottaa” esittää A.

Mitä kohtaa tuomari näyttää?

Ensin sääntöä 24-1b ja sen jälkeen Dec 25-2/8. Sen jälkeen lyöt viidettä lyöntiäsi sieltä mihin pallosi päätyi. Kannatti varmaan soveltaa sääntöjä….

Eikös tuomarit olekaan avustamassa tietämättömiä pelaajia. Kyllä kai tässä tapauksessa asiallinen tuomari komppaa tietäväistä C:tä ja neljäs lähtee sieltä minne pallo päätyi.

Odotinkin jonkun puuttuvan tuohon viidenteen lyöntiin…

Tämä oli pieni provo. Golfin säännöissä on sääntöjä, joiden noudattamisesta ei tarvitse erikseen mainita kenellekään. Toisaalta on myös sääntöjä, joiden noudattamisesta tulee erikeen mainita, muutoin voidaan käsittää pelaajan noudattaneen jotakin toista sääntöä. Tässä tapauksessa voidaan miettiä sellaista näkökulmaa, että pelaaja lähteetietoisesti noudattamaan sääntöä 24-1b ja rikkoo tuota sääntöä asettamalla pallon, kun se pitäisi dropata. Kyseisen säännön rikkomisesta rangaistus on 2 penaa.

Tässä vaiheessa kysytäänkin, tuleeko pelaajaa armahtaa ja soveltaa sääntöä 27-1 yhdellä penalla vai todeta pelaajan itse valinneen sovellettavan säännön ja kärsivän ko. säännön rikkomisesta määrätyn rangaistuksen. Rehellisesti sanoen, en tiedä vastausta tähän, joten kaikki näkökulmat ovat tervetulleita.