Re: Tätä ei koskaan tapahdu, mutta…. - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötTätä ei koskaan tapahdu, mutta….Re: Tätä ei koskaan tapahdu, mutta….

#281277 Ilmoita asiaton viesti
PG

KL kirjoitti: (16.2.2012 20:04:00)

PG kirjoitti: (16.2.2012 19:56:36)

KL kirjoitti: (16.2.2012 19:44:17)

PG kirjoitti: (16.2.2012 18:24:46)
Mikä on loordien tarkoitus? Ehkä kenties mahdollisesti se, että ei ole tarkoitus rangaista silloin, jos osumisella ei ole käytännössä minkäänlaista merkitystä pelaajan jatkopeliä ajatellen? Pallo olisi samassa paikassa ilman osumaa tai osuman kanssa. Tuossa sifonkijutussa asia on varmuudella näin.

Miksi säännöt eivät puhu osumisesta ja/tai koskettamisesta?

Tuohon lihavoituun kysymykseen en osaa vastata. Sen vain sanon, että tuossa sifonkijutussa ollaan kovin heikoilla jäillä, jos ajatellaan kankaan paksuuden olevan peruste rangaistukselle. Eihän se pallo suinkaan ole samassa paikassa, jos sen ja maan välissä on jotakin materiaalia, koska materiaalilla on aina jokin paksuus. Vai rankaisisitko vain niitä pelaajia, joilla sifonkihuivin sijaan onkin raakasilkkinen tai puuvillainen huivi…?

Katson, että maahan uponnutta palloa ei voi lyödä. Käytännössä pitää dropata. Jos ei saa vapaata droppia, niin rankulla. Siinä mielessä pallo on nähdäkseni kummassakin tapauksessa samassa paikassa.

Kai sinä sentään ymmärrät, ettei se ole? Ei kyse ole siitä missä pelaajan pallo on ja mitä sillä voi tehdä. Yhtä hyvin voisit vapauttaa pelaajan rangaistuksesta siksi, että pallo meni outtiin ja uusi pallo on joka tapauksessa lyötävä.

Kannattaisiko jo luovuttaa ja hyväksyä status quo?

Kyllä se tietenkin riippuu myös kankaan paksuudesta. Sifongin paksuus on muutama mikrometri. En usko, että loordit ovat tuon sääntönsä tuollaiseksi rustanneet, jos olisivat tarkoittaneet hiusten halkomista.