Re: Tasoituspakko - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitYleistäTasoituspakkoRe: Tasoituspakko

#531079 Ilmoita asiaton viesti

Kuuma putteri kirjoitti: (9.7.2014 17:22:44)

Jos kentällä lukee että pelaajien pitää olla jonkun golfseuran jäseniä että pääsee kentälle – voiko tosiaan olla niin, että se koskee Suomessa asuvia, mutta ei ulkomailla asuvia?

Entäs minä, Suomessa asuva suomalainen, joka olin vuosikaupalla pelaamatta, en jäsenenä missään?

Eikö ole ihan hyvä jos kysyttäessä kertoo asian juuri niin kuin se on? Jollei ole minkään organisaation jäsen niin ei siinä mitään väärää ole. Toisaalta jos kenttä edellyttää jäsenyyttä niin lienee oikein kunnioittaa kenttäyhtiön sääntöjä.

Monen muun harrastuksen osalta tilanne on aivan vastaava. Menet vaikkapa heittelemään uistinta rannalle niin siinä edellytetään kaikenlaista lupaa, kalastuskorttia, läänikohtaista viehelupaa ja mahdollisesti jotain muutakin..Metsästyksen suhteen on sama juttu. Vaikka maksaisit pelkän alueluvan se ei vielä oikeuta harrastamaan. Voit tietenkin valehdella omistavasi kaikki tarpeelliset luvat mutta siitäkin voi syntyä ikävyyksiä. Kaikenlaista lisenssiä, vakuutustodistuksia, lupatodistuksia jne. saatetaan tarvita myös autoilu- ym. moottoriurheiluharrastuksissa, ilmailussa, ammunnassa, hevosurheilussa yms.
Joten, ei golf ihan mikään ainutlaatuinen tapaus ole.

Monessa maassa pelanneena tiedän että monet (jollei suurin osa) paikallisista pelaajista ovat jonkin seuran tai kentän jäseniä. Varmaankin ihan käytännön syistä. Olenpa itsekin joutunut liittymään päiväjäseneksi jotta olen päässyt jollekin tietylle kentälle vieraaksi..vaikka mukana ovat olleet kotimaiset dokumentit. Enkä edes ymmärtänyt nostaa minkäänlaista meteliä moisesta ’epäoikeudenmukaisesta’ kohtelusta. Eräällä kentällä marshall otti jostain syystä asiakseen kysellä ryhmän tasurit kun pelattiin bäkäriltä (jolta sai pelata vain singeli-tuupparit). Kaikenlaista voi tulla vastaan..

Maassa maan tavalla ja jokaisen kentän sääntöjen mukaan on hyvä toimia. Olipa sitten jonkin organisaation jäsen tai ei.